HomeНовиниВ РайоніВідбулася нарада фермерів

Відбулася нарада фермерів

( 0 Votes )

2 січня в облдержадміністрації відбулася нарада керівників асоціацій фермерських господарств та приватних землевласників. На порядок денний фермери винесли з десяток проблемних питань, пов’язаних із подальшою долею діяльності даних структур. Відкривши захід, голова обласної АФЗУ Дмитро Українець привітав присутніх зі святами, подякував за роботу в минулому році і побажав присутнім здоров’я та щедрих врожаїв.

Поважне зібрання консультували керівники обласного управління АПКа, провідні юристи, фахівці податкових структур. Селян області насторожують ряд нововведень, з якими у юридичному просторі сільського господарства ще ніхто не працював. Коли більшість землевласників спокійно сприйняли повідомлення керівників щодо обмежень фінансової державної підтримки сільського господарства на 2013 рік, то введення відкритого доступу до кадастру земельних ділянок викликали багато негативу і критики, враховуючи, що сьогодні сільськогосподарська земля ще не є товаром.

– Відкритий кадастр – це відкрита дорога тіньовому бізнесу. Ми будемо на землі працювати, а хтось за нашими плечима вестиме торги, – зауважила голова ФГ «Мальвіна» Людмила Цимбалюк з Костопільщини. 

Державний курс в АПКа на організацію та створення «обслуговуючих кооперативів» веде до реорганізації фермерських господарств. А створення крупних виробничих комплексів з новою технологією веде до скорочення чисельності працюючих, витіснення із виробництва дрібних селянських господарств. 

                Фермери області обговорили також концепцію підготовки до обласної конференції, яка відбудеться 15 січня ц. р.

 

  Г. ШТЕРН


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.