HomeНовиниВ РайоніНашестя вовків на Володимиреччині

Нашестя вовків на Володимиреччині

( 0 Votes )

За останні роки значно зросла популяція вовків у лісових господарствах нашого району. Нещодавно ми писали  про те, що на початку січня в Озері мисливці вполювали трьох вовків; за неперевіреною інформацією кількох сіроманців застрелили ще в грудні жителі Жовкинь.

Місцевий єгер Віталій Кулай розповів, про шкоду, яку завдають хижаки мисливським угіддям.

-          - Останнім часом популяція вовків значно зросла. Проте точні дані не можу вам сказати, бо ніхто не веде цей облік. Якщо заводиться 3-4 вовки – це вже для мисливських угідь катастрофа. Тому що вони розганяють або з'їдають усе, що знаходиться в цих угіддях. В середньому щоб наїстися вовки потребують 5-6 кілограм  м'яса на добу.

  Відстріл в Озері був законно організований. Оскільки наше мисливське угіддя займає частину Дубровицького району, ми зателефонували до мисливців з Дубровиччини, і спільно з ними провели полювання. В результаті вдалося застрелити трьох із чотирьох помічених вовків (два самці і молоду вовчицю). Одному вдалося втекти, – розповів єгер Віталій Кулай.

Це не єдиний випадок, де значно зростаючу популяцію хижаків мусять відстрілювати. Голова Володимирецької районної організації  УТМР Дмитро Ющук розповів, що цього року спостерігається збільшення кількості вовків у Воронківському, Сопачівському і Хиноцькому лісництвах. Причина полягає в тому, що останні кілька років значно побільшало іншої дичини: кіз,  диких кабанів, лосів.

-          - Вовки – це ті хижаки, які потребують дуже багато м'яса. Тож вони заводяться там, де з'являється багато дичини. Останні кілька років у лісових господарствах Володимиреччини значно побільшало диких кабанів, кіз, лосів, а тому зросла чисельність і вовків. У грудні минулого року у Сопачеві мисливці полювали на 4 вовки, та вдалося застрелити лише 1. Наскільки мені відомо, 2 вовків убили (теж у грудні 2016-го) добули в Антонівці.

Наразі мисливці  роблять все для того, щоб провести депопуляцію. Полюють на вовків зараз, адже лише взимку можна розпізнати його  сліди на снігу.

Ольга ПЕШКО.

ілюстрація з мережі Internet

 

У вас недостатньо прав для коментування.