HomeНовиниВ РайоніУ Володимирці відкрився тренажерний зал (+фото)

У Володимирці відкрився тренажерний зал (+фото)

( 0 Votes )

Про необхідність створення тренажерного залу у Володимирці молодь у соцмережах писала дуже давно. У райцентрі не так багато спортивно-оздоровчих закладів.

Дехто їздив займатися фітнесом у Вараш, переплачуючи зайві кошти та витрачаючи час на переїзд, хтось намагається підтримувати фізичну форму регулярними вправами дома або відвідує шкільні спортзали, де можна і молоді, і дорослим пограти в баскетбол чи волейбол.

Але про системний підхід до спорту і фізкультури в районі сьогодні можна говорити хіба що в школах. Тож спортзал – це не примха мажорів і дороге хобі багатіїв, а елементарний метод зміцнити своє фізичне здоров’я і подбати про струнку фігуру і міцне тіло як для чоловіків, так і для жінок. Новина про те, що у Володимирці відкривається тренажерний зал, порадувала багатьох любителів спорту.

«В здоровому тілі – здоровий дух», кажуть у народі. Щоб тіло було здоровим – потрібно займатися спортом. Він є основним чинником формування гармонійної особистості. Саме фізичне здоров’я нерідко є головним чинником не лише краси, а й працездатності та довговічності людського тіла.

Минулої п’ятниці відкрився тренажерний зал «СПОРТ ПАРК». Дизайн, простір, сучасні оздоровчі технології і красуня-тренер – ось чотири основні характеристики тренажерного залу з сучасною лінією професійного обладнання.

 

 
 
 

 

«Спорт-парк – це найсучасніше професійне обладнання, розроблене з урахуванням останніх наукових досягнень у сфері біомеханіки; це колектив професійних тренерів; комфортне і затишне приміщення, обладнане сучасними системами вентиляції та освітлення з дотриманням всіх діючих вимог та урахуванням запитів клієнтів. Для зручності та комфорту створена паркова. Є роздягальна, душ, туалет. Тут практикуватимуть комплексний, системний підхід до вирішення проблем та задоволення потреб клієнтів, тому обов’язковою умовою занять в клубі буде контроль за станом здоров’я кожного з відвідувачів, починаючи від першого заняття. Ми намагалися все зробити цікаво, по-європейські. Окремі ідеї були привезені з-за кордону. Хочеться, аби молодь сьогодні більше займалася спортом, направляла енергію у правильне русло», – розповів один із власників «СПОРТ ПАРКУ» Валерій Безушко.

На відкриття спортивного закладу завітав і заступник селищного голови Василь Лосінець. Він також наголосив на важливості відкриття такого закладу у нашому районі. Василь Степанович (до речі, сам активний спортсмен-футболіст) сподівається, що таким чином молодь з користю проводитиме вільний час, більше акцентуватиме увагу на спорті, а не інших вуличних розвагах.

Цікаво, що прийшла на відкриття не лише молодь, а й люди середнього віку. Усі охочі мали можливість потренуватися на  спортивних снарядах, розпитати за ціни, за тренажери та вправи, які на них можна виконувати.

У будь-якій сфері діяльності є спеціалісти, котрі прекрасно розуміються у своїй справі. Таким експертом та майстром у тренажерному залі є тренер Ольга Ковалевська з Вараша. Індивідуальні заняття з якою, особливо на початковому етапі, дозволять клієнту обрати персональну спортивну програму занять, швидше адаптуватися в клубі, відчути його атмосферу та познайомитися зі обладнанням.

Персональний тренер прослідкує за технікою виконання вправ, тривалістю відпочинку між підходами та вправами, правильністю підбору навантаження. Він буде відслідковувати спортивний прогрес, щоб клієнт не зупинявся на досягнутому, вчасно змінить програму тренування і якщо потрібно, навантаження, допоможе скласти дієту. І найголовніше – це психологічна підтримка та мотивація впродовж усього заняття, те, чого не вистачає, коли займаєшся самостійно.

 

 
 

 

Крім того, серед переваг індивідуальної програми з тренером є: чітко визначене завдання на кожне тренування, в залежності від прогресу та самопочуття; довгострокове планування результату (розподіл на проміжні етапи, контроль проміжних результатів); безпечність у виконанні травматичних вправ (підстрахування, контроль за технікою виконання вправ).

– Вплив  фізичних вправ на організм багато в чому подібний до дії ліків. Якщо провести асоціативну паралель, стає зрозуміло – головною умовою ефективного тренувального процесу (асоціативно – процесу лікування) є навіть не інтенсивність (тобто дозування) навантаження, а правильна техніка виконуваних вправ (тобто висока якість уживаних вами ліків). Правильне виконання прав є фундаментом тренування. «Неправильна» робота на тренажерах, також як і застосування неякісних препаратів більше «калічить» ніж лікує – надто перевантажує суглоби і хребет, наносячи непоправну шкоду організму, – розповіла тренер Ольга Ковалевська.

У залі є зонування: силові тренажери, вільні ваги, кардіообладнання, яке розташоване окремо в різних зонах. Можна розставити тренажери, виходячи з фізичної підготовки кожного спортсмена. Таким чином, професіонали можуть спокійно займатися в своїй зоні, а новачки осягати ази фітнесу в іншій.

Тренажерна зала налічує обладнання тренування кожної групи м’язів. Тож систематичні тренування у тренажерному дозволять нормалізувати вагу; покращити обмінні процеси; посилити процес спалювання калорій; нормалізувати артеріальний тиск; скоротити ризик розвитку остеопорозу та гіпотонії; закріпити сухожилля; набути правильну осанку, бути у відмінній фізичній формі та зберегти привабливу зовнішність.

 


 

Абонемент на місячне відвідування залу (12 тренувань) в денний час – 300 гривень, 1 індивідуальне заняття коштує 40 гривень. Більше дізнатися про умови занять і графік роботи тренажерного залу, записатися на безкоштовне пробне заняття можна за телефоном 068-65-39-821. Спортзал знаходиться за адресою Володимирець, вулиця Поліська, 10 (приміщення колишнього магазину «Килими»).

Ольга ПЕШКО.

Фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.