HomeНовиниВ РайоніНе встигли побудувати - вже поламали (+фото) ОНОВЛЕНО!

Не встигли побудувати - вже поламали (+фото) ОНОВЛЕНО!

( 0 Votes )

Поки мами й тата сумлінно працюють на роботах, в садочку кипить своє життя – їхні діти освоюють професії від водія і повара до костюмера і космонавта.

Ви не смійтеся, каже на батьківських зборах вихователька групи «Соняшники» ДНЗ комбінованого типу «Малятко» Наталя Романчук. – Для вас це жарти, а діти цим живуть. У них своя атмосфера, як-то кажуть. У них свій світ і я в цей світ занурююсь щодня. Тому їхні нагальні проблеми я відчуваю на собі.

За машинку з кермом, що самотньо стояла серед майданчика групи, хлопчики сварились, сперечались до сліз і бійки,  і лише найхитріший, найдипломатичніший і просто найшвидший умудрявся сісти за жадане єдине кермо. Іншим доводилось приречено виконувати роль пасажирів.

І ось сталося справжнє свято чи не для всього садочка: батьки групи «Соняшники» вдало зорганізувались, аби діти більше не сварились і не бились за одну машинку.

Пишу «свято», бо коли заходиш в садочок, майданчик групи «Соняшники» перше, на що звертаєш увагу. Бо відтепер він яскравий, барвистий, з трьома ефектними і вражаючими машинами, паровозиком, акуратними столиками з дерев’яними тронами… Це все просто не може не підняти твій настрій.

Три тижні батьки працювали. Робили на совість. Щоб вистачило того добра не лише на їхніх діток, а й на всіх, хто прийде після них. Спочатку в кілька підходів майстрували і закріплювали машини. Обтесували колоди для паровозика, жирафа, гойдалки та стільчиків із вражаюче довгими спинками. А з похмурого високого стовбура зробили імітацію хатки – зі справжнім дахом і найсправжнісінькими вікнами. Вже потім підтягнулись мами і жваво те все розфарбували яскравими соковитими кольорами. І майданчик групи заграв новим настроєм. Проходиш повз так і хочеться доторкнутись і все пощупати, що із подивом роблять і дорослі,  діти.

Звичайно, хотілося б висловити величезну подяку всім батькам групи, і всім нашим працівникам, які були долучені до роботи, каже Наталя Василівна. – Ми працювали разом над цими «новинками» збирались в кінці робочого дня працювали до 11 вечора, а то й довше. Але ви подивіться, яка то краса в нас вийшла. Батьки постарались на славу, власними силами і коштами зробили для своїх діточок кольорову казку.

Отож дітки нетерпляче чекають, коли фарба висохне, аби поскоріше сісти за кермо новенького ретро-автомобіля та позмагатись із поруч стоячим тракторцем.

Залишається сподіватись, що ті обновки простоять довго. Адже тепер садок закривається на замок ще з вечора, і тому ризик пошкодження садочкового майна місцевою молоддю стає меншим.

 
 

 

P.S.

Як-то кажуть, «недолго музыка играла».

На жаль, неушкодженими нові машинки простояли недовго. Кермо тракторця було зламане в перші ж дні. І найнеприємніше в цьому те, що зламане воно було навіть не дітками, а підлітками-захожанами, які перестрибують через загорожу закладу (вхід-то закритий) після його закриття.

Прикро, що це далеко не перший випадок. Прикро, що підлітки не лише розпивають на території садка спиртні напої, залишають після себе сміття, пакети, пляшки – і часто розбиті, а й псують майно садка – пишуть на машинках та бесідках нецензурщину, ламають гойдалки, машинки.

Директор садка Світлана Жданюк коментує:

-       Для нас ті підлітки-захожани – давно проблема. Вхід ми закриваємо, а вони перестрибують через забор і поки прийде сторож, вони там собі роблять, що хочуть. Сторож працює з десятої години вечора, в суботу-неділю він вихідний. Розширити штат і взяти ще одного сторожа ми не маємо змоги. Тому я завжди прошу батьків і працівників садочку, що живуть поруч, спостерігати за тим, що відбувається на майданчиках, коли садок закритий.

І от виходить, що батьки стараються для своїх дітей і для тих, хто прийде в садок після них, ймовірно навіть для братів і сестер тих, хто вже сьогодні руйнує ті машинки та гойдалки, хто пише матерні слова на дитячій бесідці, хто малює непристойщину там же. А прийде якась істота і всі ті старання ламає.

Можна звичайно безкінечно виловлювати той не цвіт, а цвіль нації, можна штрафувати і притягувати до адміністративної відповідальності, але чи допоможе це тій істоті усвідомити, що живе вона нікчемно?

Що скажете, читачі?

фото додамо згодом

 

Олена СТЕЛЬМАЩУК.

Фото автора та батьків групи

 

У вас недостатньо прав для коментування.