HomeНовиниВ РайоніВолодимирецькі рятувальники на льоду

Володимирецькі рятувальники на льоду

( 0 Votes )

Різка зміна температурного режиму від похолодання до потепління і навпаки створює багато небезпек не лише в нашому повсякденному житті, а й під час відпочинку. Зараз на водоймах можна побачити цілі групи любителів риболовлі, які йдуть на лід, не дивлячись на постійні застереження з боку рятувальників МНС. Адже при нестабільній температурі структура льоду крихка і улюблений вид відпочинку може завершитися досить невтішно.

 

Знаючи із засобів масової інформації скільки трапляється нещасних випадків з людьми на льоду, щодня десятки рибалок виходять на крихкий лід, ризикують власним життям аби насолодитися улюбленою справою. Відтак професійним рятувальникам, аби запобігти людським жертвам, варто якомога краще бути готовими до дій в екстремальних ситуаціях.

28-го січня володимирецькі рятувальники провели навчання щодо рятування потопаючого на воді. Те, що для любителів зимової риболовлі є відпочинком, для рятувальників, як правило, клопіт і випробування на професіоналізм та оперативність. Адже, щоб врятувати людину з крижаного полону, потрібні не лише теоретичні знання, а й практичні навички та вміння.  

Заняття розпочалися з проведення інструктажу та теоретичної частини. Потім рятувальники відпрацювали надання допомоги людині, яка провалилася під кригу під час зимової риболовлі і не може самостійно вибратися з ополонки. На місце умовної події було викликано черговий караул місцевих рятувальників і водночас повідомлено про надзвичайну подію медиків. По прибуттю вже за декілька хвилин МНСники за допомогою рятувальної мотузки та драбини-палки витягнули потопаючого рибалку з ополонки та доставили його на берег. А вже там свій професіоналізм продемонстрували медики, надавши потерпілому необхідну медичну допомогу. Таким чином завдання тренувань було виконане.

Такі тренувальні заходи є надзвичайно необхідними, адже дають можливість перевірити готовність до роботи в складних метеорологічних умовах. Під час таких тренувань шліфується професійна майстерність, а також є можливість на практиці виявити проблемні сторони, побачити недоліки у діях  і вчасно їх вирішити та усунути, а заодно і рятувальникам, і медикам, і правоохоронцям, як складовим Володимирецької місцевої ланки Територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту, навчитися спільно діяти у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій в умовах льодоходу, повені, паводку, попередження загибелі людей на водних об’єктах в осінньо-зимовий період».

 





 

Заступник начальника ДПРЧ-16

ТУ МНС України у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.