HomeНовиниВ РайоніЯк заробити на субсидії

Як заробити на субсидії

( 0 Votes )

 

Уряд України ще навесні 2017 року прийняв рішення, згідно з яким громадяни, що отримують субсидію, мають змогу з тієї субсидії отримати … здачу.

Це означає, що якщо передбачена субсидія перекриває реальні показники споживання електроопалення або скрапленого газу, то решту можна отримати на руки в грошовому еквіваленті.

Таким чином, кожен, хто отримує таку державну допомогу, дивиться на комунальну платіжку від РЕМу, вираховує різницю – і отримує на руки еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення. Якщо конвертувати кіловати в гроші, то виходить 121 гривня 80 копійок.

Заступник начальника управління соцзахисту населення Володимирецької РДА Юрій Тюска розповідає:

Субсидіантам для отримання коштів необхідно буде з 1 липня до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення. Після цього вони матимуть змогу отримати виплату грошової винагороди за енергоефективність. Вибір банківської установи або відділення Укрпошти, через які проводяться виплати соціальних допомог та пенсій, субсидіант робить самостійно і вказує цю інформацію в заяві. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим.

За словами Юрія Валерійовича, у Володимирецькому районі є 639 господарств, які користуються субсидією. Вже 502 субсидіанти подали заяву на монетизацію зекономлених коштів. Управління соцзахисту обдзвонило абсолютно всі господарства, проте ще більше 100 з них чомусь не поспішають подавати заяву на отримання своїх же грошей.

До речі, що цікаво, згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України, субсидія, незалежно від вигляду виплати, не оподатковується. Тому і монетизація частини зекономлених субсидій ніяк НЕ впливає на процес декларування, а отримана від держави сума НЕ повинна зазначатися у Декларації про доходи громадян.

 

Олена СТЕЛЬМАЩУК

 

У вас недостатньо прав для коментування.