HomeНовиниВ РайоніЗ'їзд недільних шкіл в Озері (+фото)

З'їзд недільних шкіл в Озері (+фото)

( 0 Votes )

 

Вівторок 1 серпня 2017 став п’ятим поспіль для Православного з’їзду недільних шкіл з усього Володимирецького району. З благословення настоятеля Свято-Михайлівського храму с. Озеро протоієрея Анатолія та з ініціативи його дружини, матушки Василини, в селі постійно проводяться дитячі релігійно-просвітницькі заходи. Влітку у заздалегідь призначений день туди прибувають діти, щоб взяти участь в різноманітних ігрових змаганнях, набратися духовної енергії і просто збагатити своє дитинство незабутніми враженнями.

Цьогоріч у фестивалі брали участь діти з Озера, Зеленого, Нової Рафалівки, Острівець, Старої Рафалівки, Балаховичі, Малий Жолудськ, Ромейки, Довге (Сарненський р-н).

Програма продумана заздалегідь. По своєму характеру процес заходів дуже цікавий і наповнений морально-духовним та спортивним вихованням. З’їзд розпочинається в храмі соборним молебнем, де беруть участь священики, викладачі недільних шкіл, батьки та діти. На фестивалі проходять інтелектуальні змагання на знання Біблійних істин. Діти беруть участь в різноманітних спортивних змаганнях: бігають, долають спортивні перешкоди, перетягують канати, граються м’ячем, купаються в озері (під наглядом дорослих).

 


 

За словами керівника фестивалю матушки Василини, ціль заходів полягає в тому, щоб показати, що «Православ’я – це не лише суворі пости, поклони та довготривалі богослужіння, але й життєва сфера, в якій є час, щоб повеселитися, побігати, пострибати і просто незабутньо та цілеспрямовано провести час».

«Пустіть дітей до Мене приходити, і не бороніть їм, бо таких Царство Боже!» (Мк. 10:14), – сказав Іісус Христос своїм учням. Ці слова Спасителя актуальні і сьогодні. Потрібно не лише не заважати дітям приходити до Христа, але і простелити нащадкам зелену дорогу до зустрічі з Богом. Варто звільнити очистити дітям цей шлях від гріховного бруду та зайвої життєвої метушні. Повсякденні турботи матеріального характеру не заслуговують більшої уваги, ніж духовне виховання дітей. Згадаймо відоме прислів’я «цілий світ не вартий навіть однієї дитячої сльози».

Богдан Русін.

 


 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.