HomeНовиниВ РайоніДень Незалежності у Володимирці (+фото, відео)

День Незалежності у Володимирці (+фото, відео)

( 0 Votes )

 

Святкування розпочалось Літургією у Свято-Миколаївському храмі УПЦ КП смт Володимирець. По завершенні служби відбулась Хресна хода від храму до пам’ятника Т.Г. Шевченка. До неї долучилися воїни АТО, громадські та політичні діячі району, працівники культури, районної бібліотеки та музичної школи, пластуни та учні Володимирецького районного колегіуму, які принесли величезний синьо-жовтий стяг.

 

На площі, біля Кобзаря, відбувся Молитва за мир в Україні. Далі до привітального слова було запрошено заступника голови Володимирецької районної ради Савоніка В.В.. Він вручив волонтерам та підприємцям, які займають активну громадянську позицію, грамоти від обласної ради – Юраху А.М., Аврамишину С.В., Сімчук Т.І.; та районної ради – Яковецькому І.П., Зубрецькому В.М., Босик Л.В., Федоровій В.В., Крупко В.І., Комарову Я.І., Клімцову А.О., Куцу В.О., Симонюку А.І., Вороб’ю Г.М., Базаці В.А.

Привітала присутніх вітальним словом і голова РО «Просвіта» та начальник відділу культури та туризму Володимирецької РДА Босик Л.В. А військовий комісар Володимирецького районного комісаріату підполковник Лісняков С.О. вручив воїнам, що захищали державу від агресора, почесні відзнаки Президента України за участь у АТО:  Шелягу В.А. (посмертно), Губені В.В., Кобцю С.О., Гуку С.М., Осмоловичу Є.А., Стасюку М.С., Мотьку О.С., Корчагіну О.Ю., Хвалю М.В., Хондучко О.В.

 


 

Нагороди воїни і волонтери отримали і з рук голови районної ГО «Ветеранська спілка учасників АТО та захисників Вітчизни» Антона Кужеля. Медаль «За гідність та патріотизм» отримали: Мозуль О.Б., Романюк Г.М.; медаль «За любов та жертовність до України» – Яйченя М.М. (посмертно), Шеляг Л.С. (мама загиблого Володимира), Мельник В.В., Базан А.І.; знак «Волонтер України» отримали Юрах А.М. та Гошта Н.С., яка із своєї мізерної пенсії постійно передає допомогу на передову.

 

 


 

Музичну сторінку свята відкрив із своєю невтомною «подругою»-гітарою волонтер Микола Юрах при акомпануванні Гайдук Ганни (скрипка). Лунала і чудова українська пісня у виконанні Андрія Остаповича.

 


 

Невеликий дощик не злякав присутніх, тому всі рушили «маршем Героїв», щоб вшанувати всіх, хто захищав та захищає свою рідну землю.

Завершився марш біля оновленого та впорядкованого селищною радою пам’ятного знаку воїнам УПА, що біля автовокзалу. Після освячення Хреста та Панахиди за полеглих Героїв України, до присутніх звернувся депутат Володимирецької районної ради Бобрик О.О.

Кульмінацією свята став творчий вечір автора та виконавця - волонтера та військового капелана Миколи Юраха.

 

 Свящ. Михайло Льода.

 

У вас недостатньо прав для коментування.