HomeНовиниВ РайоніЗа що знову ініціюють висловлення недовіри голові РДА Володимиру Хоружому (+ скрини)

За що знову ініціюють висловлення недовіри голові РДА Володимиру Хоружому (+ скрини)

( 0 Votes )

Нещодавно в газеті «Володимирецький вісник» і сайті polissya.net була опублікована стаття «Два проекти із району перемогли у конкурсі проектів з енергозбереження», в якій депутат обласної ради, член бюджетної комісії Юрій Білик говорив про ніби випадково вибрані школи, але, мабуть, не випадково, бо «були знайомі із директорами».

Декілька разів депутат нарікає на нерозуміння голови РДА. Схоже, це була чергова спроба дискредитувати голову райдержадміністрації та підготуватися до чергового шоу у вигляді висловлення недовіри.

Але про це та інше по порядку.

Нещодавно народний депутат Лозовий із найвищої трибуни законодавчої влади вимагав відставки «корупціонера» Володимира Хоружого, забуваючи, що про звинувачення в корупції можна говорити після рішення суду, і то в разі, якщо такий факт доведений. Але для чого Лозовому доведення, якщо в нього є трибуна, з якої можна лити бруд на того, хто відмовляється робити те, що він вимагає в СМС, яке я отримав 20 вересня о 12 ночі, «інакше я маю піти нах.й».  Лозовий, не отримавши бажаного результату за безпідставні звинувачення, починає діяти за допомогою ввірених однопартійців, депутатів обласної та районної рад Юрія Білика та Миколу Волчецького.


Щодо проектів, то я думаю, що немає жодної людини в районі, яка відмовилася б від оновлення обладнання чи ремонту соціальних об'єктів району на кшталт школи чи лікарні, тим більше, якщо є потреба. А от чи була? Буквально 7 квітня 2017 року депутати Володимирецької райради рішенням №186 схвали «Програму енергоефективності на період до 2020 року», де вказаних об'єктів не передбачили, а проект рішеня готувався райдержадміністрацією за відповілним поданням управління освіти, молоді та спорту, значить потреби до 2020 року немає. Якщо ж вказані об'єкти не передбачені в програмі, то немає можливості і передбачити співфінансування, приймаючи зміни до районного бюджету. Не маючи кошторисних призначень, не можливо і укласти договір на проведення робіт чи придбання обладання з постачальником. Зважаючи на вартість проекту в межах 28 тис.грн., очевидно порушено рішення райради № 211 від 28.07.2017 р., яке зобов’язує закупки через Prozorro, вартість яких перевищує 10 тис.грн.

Але справа навіть не в тому, що наявні ознаки порушення порядку подання документів на конкурс чи відсутності прозорої закупівлі товарів та робіт за 28 тис.грн., де покупка електроплити в інтернет-магазині становить всього лиш 12199 грн., тому й витрати з бюджетів зростають більш ніж у вдвічі. Річ в тому, що ніякої економії електроенергії для школи не буде, бо безпосередньо школа не використовує відповідне обладнання, в т.ч. електроплити.

 

Чому? Тому, що рішенням райради цього ж скликання №498 від 27 серпня 2015 р. «з 1 вересня 2015 року виконавців шкільного харчування звільнено від плати за теплопостачання та орендної плати за користування приміщеннями харчоблоків (їдалень), овочесховищ у навчальних закладах району, за використання технологічного і холодильного обладнання». Тобто, придбання електроплит і безкоштовна передача здійснюється для «виконавців шкільного харчування», які являються приватними структурами і здійснюють харчування дітей відповідно до договорів. Також вони здійснюють і розрахунок за спожиту електроенергію харчоблоків. Тобто дані енергозберігаючі плити будуть ще й економити кошти для приватних структур, а не для шкіл.

 

 

Що це? Лобіювання депутатами-радикалами інтересів приватних структур з метою заробити на завищенні ціни і на економії електроенергії чи елементарна необізнаність? Вирішувати вам. 

Мною вже готується відповідне подання до правоохоронних органів. До речі, це не поодинокий випадок грубого порушення чинного законодавства особами, інтереси яких лобіюють та захищають депутатами райради, про що я писав 23 березня 2017 р. «Висловлення недовіри голові РДА: за що, для чого і кому це вигідно»:  http://polissya.net/2012-08-01-08-20-33/2012-08-01-08-22-36/3810-vuslovlennia-nedoviru-golovi-rda-za-shcho-dlia-kogo-i-komy-vugidno.html Мабуть, усвідомлюючи чим це загрожує, депутатом Миколою Волчецьким в порушення чинного законодавства та регламенту райради черговий раз зареєстрований проект про висловлення недовіри голові РДА. Таким чином вони намагаються якнайшвидше приховати свої «темні справи».

Звертаюся до депутатів районної ради, до тих, хто мислить тверезо і не іде на повідку у депутатів-заробітчан, не допустити чергової ганьби для Володимирецького району. Можуть бути різні точки зору, для цього існує узгодження позицій, обговорення на президії чи комісіях, але радикальні дії на зразок висловлення недовіри, ніколи не приводили до покращення інвестиційного клімату, залучення коштів соціально-економічного та інших державних фондів. Закликаю до столу переговорів для владнання ситуації, що склалась.  Але запевняю, що і надалі буду стояти на позиції законності і порядку, боротися із усіма проявами «незаконного освоювання бюджетних коштів», навіть якщо мені будуть висловлювати недовіру 2/3 депутатського складу».  

Голова Володимирецької РДА

Володимир ХОРУЖИЙ

 

У вас недостатньо прав для коментування.