HomeНовиниВ РайоніМайстер клас від Володимирецького БШЮ

Майстер клас від Володимирецького БШЮ

( 0 Votes )

У вівторок, 5 лютого у КПНЗ «Володимирецький районний Будинок школярів та юнацтва» було проведено районний майстер-клас із декоративного розпису. Вже другий рік  поспіль понад двадцять вчителів та керівників гуртків району з’їжджаються  до зразкової студії образотворчого мистецтва, щоби перейняти позитивний досвід талановитої майстрині, керівника студії Мирослави Мороз.

Майже упродовж трьох годин гості вчилися основним елементам петриківського розпису, слідкуючи за поетапними вказівками майстрині та старанно виводячи кожен штрих. Також вони засвоїли ази підбору фарб, пензликів для петриківського розпису, навіть пробували своїми руками створити «правильний» професійний пензлик, акуратно підстригаючи звичайні пензлики. Мирослава Василівна не лише продемонструвала техніку виконання основних елементів декоративного розпису, а й поділилася секретами вдалого поєднання фарб, пошуку кольорової гами та самостійного виготовлення пензликів із котячої шерсті.

Особливо цікавими для гостей виявилися незвичні форми використання петриківського розпису. Виявляється, ним можна оздобити будь-яку річ: від звичайного предмету побуту, такого як тарілки та склянки,  до одягу, прикрас, різноманітних аксесуарів та навіть автомобілів!   На згадку про участь у майстер-класі кожен учасник отримав у подарунок авторську закладку для книги, оздоблену елементами петриківського розпису, який виконала Мирослава Мороз.

У свою чергу гості подарували майстрині шквал вдячних позитивних відгуків. Усі, хто хотів би далі розвивати свою майстерність та вчитися, запропонували Мирославі Василівні провести ще кілька тематичних майстер-класів, на що вона радо погодилась. Тож вже незабаром чекатимемо на нові враження та емоції від надзвичайного світу образотворчого мистецтва.

 

 
 

 

Вікторія ЧЕРПАК, заввідділом КПНЗ «Володимирецький районний БШЮ»
 

У вас недостатньо прав для коментування.