HomeНовиниВ РайоніУ Степангороді буде школа!

У Степангороді буде школа!

( 0 Votes )

Голова облдержадміністрації Василь Берташ зустрівся із жителями Степангородата запропонував вихід із ситуації, що склалася. Нагадаємо, впродовж тижня лише частина дітей ходила на навчання; решту батьки не пускали, вказуючи  на  аварійність школи. Тим часом комісія, що торік проінспектувала школу, аварійною її не визнала. Школу у Степангороді збудували у 1967 році. у 1985 році добудовано 5 класних кімнат,  у 1987 році ще 9. Заклад працює у 2 зміни, там навчається 443 учні.

 Тож на прохання батьків навчальний заклад минулого тижня обстежила повторно спеціальна комісія, створена на доручення губернатора області. 7 лютого комісія вивчала стан приміщення навчального закладу в Степангороді, яке, на переконання тамтешніх жителів, є аварійним. Оглянули не лишень приміщення, зведене у 1967 році, а й добудови 1985 та 1987 років. Коридори, навчальні класи, адмінприміщення та дах ретельно вивчили експерти.

Будівельники, проектанти, інспектори, депутати, освітяни – загалом два десятки фахівців увійшли у комісію, яку доручив створити голова облдержадміністрації Василь Берташ. У переліку аварійних шкіл області, який складали експерти, закладу немає, адже минулорічні результати технічного обстеження приміщення показали, що школа потребує лише ремонту. Але школу обстежили повторно, зазначив Василь Берташ, адже безпека дітей – понад усе. Тому прокуратурі району доручено перевірити об’єктивність висновків технічного звіту, виконаних проектною організацією в 2012 році, згідно з якими стан несучих конструкцій будівлі школи визнано задовільним.

Відтак домовлено, що 434 учні Степангородської школи матимуть двотижневі канікули. За цей час буде зроблено поточний ремонт аварійних ділянок у перекритті школи, аби діти без проблем закінчили навчальний рік.

Тим часом, за гроші з обласного бюджету департамент з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації має виготовити проектно-кошторисну документацію та виступити замовником будівництва школи. Фінансування ж самого будівництва вирішуватиметься під час особистого прийому очільника області в Президента України.

В свою чергу громада села зобов’язалась організувати викуп пустуючого приватного житлового будинку разом із земельною ділянкою, що розділяє територію школи навпіл, та передати у спільну власність територіальної громади району.

В області впродовж трьох років вирішують питання будівництва нових шкіл. Так, у 2010 році розробили обласну програму будівництва, реконструкції навчальних закладів області, яка розрахована на 5 років. До переліку увійшло більше двох десятків проблемних об’єктів (в тому числі і аварійна школа в Озерцях).

За 3 роки за підтримки уряду та Президента на Рівненщині збудували 9 сучасних шкіл та 9 реконструювали, розповів очільник області. Натомість за попередні 5 років на Рівненщині введено в експлуатацію лишень 1 заклад.

 

 

 

За матеріалами прес-служби Рівненської ОДА


 

 Матеріали до теми: 


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.