HomeНовиниВ РайоніУроки комп’ютерної грамотності в Рафалівці

Уроки комп’ютерної грамотності в Рафалівці

( 0 Votes )

Минулого тижня на базі Рафалівської публічно-шкільної бібліотеки був проведений урок комп’ютерної грамотності для старших жителів Рафалівки. Завідуюча бібліотекою Лариса Ігорівна Панасюк навчала всіх бажаючих елементарним правилам користування комп’ютером.

 Такі уроки в Рафалівці проводяться не вперше. Та й учні тут різної вікової категорії. Напередодні працівники бібліотеки вивішують оголошення про заплановані заняття і теми. І бажаючих немало. Адже уроки підбираються за багатьма актуальними темами сьогодення. Скажімо, на найближчий час заплановані уроки для домогосподарок на різну тематику, уроки пізнавального характеру для дітей старших класів – по вибору майбутніх професій, а також цікавинки для дітей початкових класів.

А всі ці заходи стали доступними для людей завдяки виграному бібліотекою проекту програми «Бібліоміст».

Бібліоміст – це проект у рамках ініціативи «Глобальні бібліотеки» Фонду Білла і Мелінди Гейтс. Його мета – підтримка вільного громадського доступу до комп’ютерів та Інтернету у всьому світі і подолання цифрової нерівності. Основна

ідея полягає в тому, що доступ до інформації допомагає людям змінити їхнє життя на краще і що він необхідний в умовах нинішнього глобального суспільства. В рамках цієї ініціативи Фонд Білла і Мелінди Гейтс надає фінансування на конкурсній основі для придбання комп’ютерної техніки та навчання бібліотекарів використанню нових технологій, таким чином допомагаючи бібліотекам стати сучасними громадськими інформаційними центрами.

Завдяки програмі «Бібліоміст» Рафалівська публічно-шкільна бібліотека перетворюється на центр громадського життя,

де люди можуть мати доступ до необхідної інформації в електронному вигляді та отримувати допомогу кваліфікованого бібліотекаря.

 

 
 

 

Леся ГАВРИЛЮК


 

У вас недостатньо прав для коментування.