HomeНовиниВ РайоніУ Воронківському озері краще не купатися

У Воронківському озері краще не купатися

( 0 Votes )

У розпалі пляжний сезон. Люди у спеку поспішають до річок та озер.

Однак результати лабораторних досліджень свідчать, що купатися можна далеко не у всіх водоймах Володимирецького району.

Згідно даних Володимирецького районного лабораторного відділення ДУ «Рівненський ОЛЦ МОЗ України» щодо результатів моніторингових лабораторних досліджень Володимирецьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області інформує населення, що вода озера села Воронки не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічних показниках, індекс лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) вищий за норму (5000 од/дм. куб), і становить 240000 од/дм. куб. При проведенні аналізу моніторингових лабораторних досліджень встановлений значний ріст ЛКП (на початку купального сезону індекс ЛКП становив 6200 од/дм. куб.).

Володимирецьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області звертає увагу населення щодо потенційної небезпеки даного водного об’єкта, так як дана водойма може бути фактором передачі багатьох інфекційних захворювань, таких як вірусний гепатит А, ентеровірусні інфекції, холера, інші та рекомендує утриматись від купання в даній водоймі до нормалізації показників безпечності води.

Інформуємо, що на адресу Воронківської сільської ради був надісланий інформаційний лист з рекомендаціями щодо створення безпечних умов відпочинку населення в зонах рекреації розміщених на території Воронківської сільської ради, які використовуються населенням в теплий період року для купання та відпочинку.

До відома населення! При купанні в любій відкритій водоймі необхідно уникати потрапляння води водойм в ротову порожнину під час купання, не використовувати воду поверхневих водойм для миття овочів та фруктів, після купання обовязково приймати душ.

ВОЛОДИМИРЕЦЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

У вас недостатньо прав для коментування.