HomeНовиниВ РайоніОбережно: паводок наближається!

Обережно: паводок наближається!

( 0 Votes )

Ось і закінчується зима. Останній місяць добігає до кінця. Після «стрічання» зими з весною розпочинається сезон танення снігу, якого в цьому році особливо багато. А переду ще й весняні дощі. У зв’язку з цим очікується затоплення або підтоплення ряду населених пунктів району. Вже й тепер у період відлиги багато господарів відмітили підтоплення підвальних приміщень та погребів.

 Паводок характеризується забрудненням води колодязів і ґрунту речовинами антропогенного походження: тверді побутові відходи, екскременти людини в результаті вимивання вмісту туалетів, а також органічними речовинами тваринного походження, гризунами при масовій їх загибелі.

Користування забрудненою водою може призвести до отруєння людей, виникнення кишкових інфекцій. Шкідливо користуватися такою водою і для побутових цілей (миття рук, полоскання посуду, миття овочів, фруктів) та напування худоби. Після підтоплення колодязі слід обов’язково хлорувати.

Щоб попередити негативний вплив паводку, слід дотримуватись певних правил поведінки.

Користуйтеся тільки кип’яченою водою, особливо з колодязів, свердловин, які були підтоплені. Категорично заборонено вживати продукти, які були підтоплені водою. Позбавтеся від них та від консервації, залитої водою. Просушіть будинок, проведіть ретельне очищення та дезінфекцію посуду і домашніх речей. Все підмочене майно слід дезінфікувати. Осушення затоплених підвальних приміщень здійснюються поетапно, з розрахунку 1/3 об’єму води на добу. Зробіть прибирання та дезінфекцію прилеглої до будинку території. Щоб зменшити попадання забрудненої води в колодязі, проведіть додаткове насипання землі навколо колодязя, а на оточуючій території зробіть відвідні канавки. Відповідну роботу слід зробити і довкола погребу.

Проведіть відкачування і очистку надвірних туалетів. Для зменшення потрапляння в них води теж проведіть додаткове присипання піском.

У цей період суворо дотримуйтеся правил особистої гігієни.

Будьте обачливі. Пам’ятайте: ваше здоров’я і здоров’я ваших близьких залежить від Вас!

Не забувайте про правила гігієни!

Ірина Петрова,

лікар по загальній гігієні

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.