HomeНовиниВ РайоніВипадок сказу у Довговолі

Випадок сказу у Довговолі

( 0 Votes )

17 лютого 2013 року о 15:00 мисливець, житель с.Довговоля, біля нори в лісовому масиві «Дитяна» Володимирецького УТМР (українське товариство мисливців та рибалок) знайшов труп лисиці. Чоловік того ж дня зняв шкуру з трупа лисиці, але про подію нікого не повідомив. Лише 22 лютого він про цей випадок розповів іншому мисливцю та голові Володимирецького УТМР. Остатній і повідомив управління ветмедицини у Володимирецькому районі.

 Комісія, виїхавши на місце події, провела епізоотичне розслідування. На місці, де мисливець зняв шкуру, знайшли труп лисиці, який доставили у Володимирецьку районну лабораторію ветеринарної медицини. Там було відібрано голову для відправлення на дослідження в Рівненську Регіональну Державну лабораторію ветеринарної медицини. Труп лисиці спалено в крематорії районної лабораторії.

Відповідно до висновку №115 від 25.02.2013р. Регіональної Рівненської Державної лабораторії ветеринарної медицини, дана лисиця є носієм вірусу сказу.

Із мисливцем, який зняв шкуру з мертвої, хворої на сказ лисиці, комісії в той день зустрітися не вдалося.

Нагадаємо, що з початку 2013 року у Володимирецькому районі випадки сказу були зафіксовані у чотирьох селах та в райцентрі.


 

Андрій Муравинець,

заступник начальника ДПРЧ-16

ТУ МНС України в Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту 


 

Схожі матеріали:


 

 


 

У вас недостатньо прав для коментування.