HomeНовиниВ РайоніЛіки для онкохворих дітей

Ліки для онкохворих дітей

( 0 Votes )

У четвер, 7 березня, в кабінеті головного лікаря району Івана Караїмчука 15 онкохворим дітям з нашого району було вручено пакет медикаментів по потребі (дороговартісних противірусних препаратів), а також набір загальноукріплюючих засобів та кардіогепатопротекторів від благодійної організації «Волинь європейська», яку очолює Оксана Заліпська.

 Лікар-онколог Валерій Лобач коротко поінформував присутніх про ситуацію з медикаментозним забезпеченням хворих (всього у нас в районі налічується 669 пацієнтів, з них 15 дітей) та відповів на питання батьків хворих дітей по виписці рецептів та замовленню ліків. 

А заступник голови РДА Ярослав Березюк наголосив, що співпраця з благодійними організаціями і фондами, які допомагають онкохворим, триває давно і продовжуватиметься й надалі, в тому числі і з організацією «Волинь європейська». Адже медикаментозне забезпечення пацієнтів украй складне і дороговартісне, до того ж інколи ліки доводиться шукати за кордоном. Тож залучення допомоги спонсорів і меценатів на придбання ліків за рахунок позабюджетних коштів – один із дієвих способів допомоги хворим.

На даний час з 15 пацієнтів четверо отримують активне лікування. Потреба в препаратах погоджувалася індивідуально по кожному пацієнту з обласним дитячим онкогематологом Даною Бокій. А ліки обійшлися благодійній організації біля 22 тисяч гривень. 

 

Фото та відео Сергія СКІБЧИКА

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.