HomeНовиниВ РайоніВ Рафалівці пройшли конкурси на кращий творчий виріб

В Рафалівці пройшли конкурси на кращий творчий виріб

( 0 Votes )

Краще запалити одну маленьку свічку, ніж клясти темряву (Конфуцій).

Дитинство – найкраща пора! Тебе люблять, тобою опікуються, про тебе дбають, піклуються про твоє майбутнє, «навчають літати» твої батьки. А що робити тим дітям, які залишилися сам на сам з цим величезним світом? Як злетіти тим, у кого «обрізала крила» байдужість рідних?

 Вони живуть без любові у сім’ях, де часті сімейні конфлікти, де батьки пристрастилися до оковитої чи дурман-зілля (або їх узагалі немає), де насилля над дитиною – звична річ. Як їм знайти себе і вибрати правильну дорогу? Як їм стати повноцінними громадянами нашої незалежної України? Саме для таких дітей і проводяться різні конкурси та фестивалі, які організовуються обласними та районними центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Мета їх – залучити підростаюче покоління до творчої діяльності, допомогти їм знайти себе і через мистецтво розкрити красу власної душі. Та й, врешті-решт, зробити їхнє життя цікавим та насиченим.

Так у селищі Рафалівка серед учнів школи-інтернат та ЗОШ були проведені конкурси до Дня Валентина (на кращий творчий виріб) та напередодні свята 8 березня (на кращий прозовий твір).

Найбільшу активність виявили учні школи-інтернату, які представили свої роботи з бісеру, дерева, художньої вишивки, паперу та пластиліну. Переможці отримали заохочувальні призи. Серед кращих визнано роботи Едуарда Таборовця (8 клас), Юлії Власюк (9 клас), Юлії Радчук (6 клас), Анастасії Коробчук (2 клас), Яни Дембовської (3 клас), Вікторії Столярук (2 клас), Марії Малишевської (3 клас), Сергія Штиня (3 клас), та Діани Панасюк (3 клас).

Шановні батьки, відмовтеся від скептичного ставлення до сучасної молоді! Цікавтеся їхніми проблемами, інтересами, смаками. Уважніше придивіться до своїх дітей. Якщо ви помітили іскорку в їх очах, коли вони зайняті якоюсь справою, підтримуйте їх у всіх починаннях. Та й кожен із нас, дорослих, нехай задумається: «А все я зробив для того, щоб тим, хто мене оточує, було легко, затишно та спокійно?». А до підростаючого покоління я хочу звернутися словами поета: «Здібності свої і сили розвиваймо раз у раз. Щоб була народу втіха і велика користь з нас!»

 

В Рафалівці пройшли конкурси на кращий творчий виріб
 

Вікторія ГУСАР,

фахівець із соціальної роботи РЦСССДМ

при Рафалівській селищній раді

 

У вас недостатньо прав для коментування.