HomeНовиниВ РайоніВшанували пророка

Вшанували пророка

( 0 Votes )


9 березня 2013 року українці всього світу вшанували 199-ту річницю народження світоча українського народу, пророка і просвітителя, великого Кобзаря, поета і художника Тараса Григоровича Шевченка.

                 Цього року вперше за всю історію шевченкіади Кобзар постав перед нами не суворим дядьком-селюком у волохатій шапці, а як велична постать, високоерудований енциклопедист. В засланні ц Казахстані, в Оренбурзьких степах він висадив сад. У Петербурзі довкола себе прихилив визначних російських і польських інтелігентів, довівши що Малоросія – не окраїна царської імперії, а держава з великим українським народом і зі своєю історією, мовою, культурою і щасливим майбутнім.

                Творчість Тараса Шевченка сьогодні вивчається через призму «Велесової книги», яка засвідчує 20-тисячолітню історію оріїв-українців. Можна лише дивуватися високій освіченості поета і художника Тараса Шевченка, народженого в центрі України, закоханого в Борисфен-Дніпро і похованого, згідно Заповіту, на Дніпрових кручах, на рідній землі.

                Шевченка ми відкриваємо заново. Не по тих книжках, що нас учили в школі. А справжнього, нашого, рідного і всім доступного. Його вірші стукають у наші серця. Його вірші пробуджують національну свідомість. Його поезія кличе до реального осмислення ситуації довкола. Вона кличе до змін.

                На честь річниці пам’яті Кобзаря у Володимирці депутати районної ради, активісти районної організації Української народної партії спільно з прихожанами Свято-Миколаївської громади УПЦ КП поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

 

Вшанували пророка

 

 

Г. ШТЕРН

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.