HomeНовиниВ РайоніНІ - торгівлі людьми!

НІ - торгівлі людьми!

( 0 Votes )

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. 

Він був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН з метою підвищення інформованості громадськості про цю проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно протидіяти цьому явищу. 

З цієї нагоди державна служба зайнятості проводить інформаційну кампанію для підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми.

В сучасних реаліях торгівля людьми набула величезних масштабів. Через це явище потерпають чоловіки, жінки, діти незалежно від віку, місця проживання,  соціального стану. Одна з найбільш вразливих категорій – це малозабезпечені громадяни та безробітне населення. Причини цього: падіння реальних доходів і ріст безробіття, недостатня поінформованість про можливість працевлаштування і життя за кордоном, попит на дешеву робочу силу.

Державна служба зайнятості у тісній співпраці з громадськими організаціями та соціальними партнерами постійно проводить широку роз’яснювальну роботу щодо інформування осіб, що шукають роботу, про форми та можливі наслідки таких злочинів, а найголовніше: пояснює людям, що саме потрібно робити, щоб убезпечити себе від сучасних торгівців людьми, проводить інформаційні заходи в режимі онлайн.

«Такі заходи проводяться у центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості не тільки з нагоди відзначення цього дня, а й упродовж року. До їх проведення залучаються представники громадської організації «Центр підтримки громадських ініціатив "Чайка", Головного управління Національної поліції в області, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. А в умовах карантину Рівненська служба зайнятості інформаційні семінари проводить дистанційно, у формі вебінарів, онлайн-зустрічей, використовуючи сучасні технології. Слухачам розповідають про  переваги легальної зайнятості, ризики нелегальної зайнятості та нелегальної трудової міграції, гендерні аспекти на ринку праці, затребувані професії на регіональному ринку праці» - зазначив заступник директора обласного центру зайнятості Андрій Грещук.

Дана інформаційна кампанія проводиться у співпраці з Міністерством соціальної політики України, Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Представництвом МОМ в Україні – Агентством ООН з питань міграції, Громадською спілкою «А21 Україна».

Володимирецька районна філія Рівненського обласного центру зайнятості

 

У вас недостатньо прав для коментування.