HomeНовиниВ РайоніЯк дороги із снігового полону рятували

Як дороги із снігового полону рятували

( 0 Votes )

Метеослужба спрацювала відмінно. Її повідомлення, що 15 березня 2013 року насувається буря і сильні снігопади на територію північно-західного регіону Полісся, відповідало дійсності з точністю до 2 градусів по Цельсію. Снігопад почався ще у четвер вдень, а вночі почалася завірюха, в деяких місцях дороги перемело.

 У четвер до 13 години дня у Володимирці випало вже 30-45 см снігу. За Будищами (Антонівка) в напрямку Городця застрягла фура спричинила корок з десятка автомашин. Їх до 16.00 визволяли трактори місцевого господарства, лісгоспу та приватники. Еменесники працювали також на міжнародній трасі Київ-Варшава, де від мосту через Горинь і до Тріщави виник довжелезний корок із фур і вантажівок.

У п’ятницю ввечері райцентр повністю накрила снігова пелена. В окремих обійстях покрив снігу сягав більше метра. Вночі сніговій із поривами вітру до 25 метрів за секунду дещо притих

В суботу вийшло сонце, скрипів мороз. А в людей «скрипіли» спини, бо треба було відкидати сніг.

– Ще з п’ятниці, – констатує селищний голова Володимирця Олександр Осмолович, – «по першому виклику» вивели на розчищення снігу дві транспортні одиниці «Аква», чотири трактори – ПрАТ «Володимирецька ПМК-173», два – управління водного господарства. Але і їх перекидали на розчищення голових шляхів.

Продовжує голова ПМК-173 Володимир Троцюк:

– Ми були попереджені про стихію і підготовили чотири одиниці техніки: три гусеничні трактори і бульдозер. На останньому з третьої години ночі і до пізнього вечора Анатолій Вознюк розчищав трасу від Суховолі до Володимирця. В суботу Олександр Леус, Сергій Вознюк і Сергій Кужель та Анатолій Вознюк «чистили» від снігу вулиці. В неділю і в понеділок, 18 березня, працювало три наших трактори. Механізатори працювали, не рахуючись з власним часом (див. на фото).

Визволяли райцентр із снігового полону трактористи-механізатори управління водного господарства Устим Місько та Сергій Трохимчук.

В когорті з ними, але завжди на передньому плані були комунальники КП «Аква». Весь колектив замість святкування професійних іменин приймав поздоровлення «від Січня в середині Березня» і забезпечував проїзд на дорогах. Депутат селищної ради, водій Анатолій Трохимчук та машиніст екскаватора Василь Івашко і сьогодні на робочому посту. Бо знову завірюха. Знову мете сніг.

 Ведуть чергування і маленькі сили колись великого колективу «Райавтодору». Їх поле впливу і контролю – дороги державного транспортного сполучення.

Вузькоколійну залізницю «Антонівка-Зарічне» теж замело снігом. Позавчора по рейках до Тиховиру і далі пробивався «Путєєц». Залізничники планують прочистити колію до станції Зарічне до середи, аби люди змогли поїхати на базар. «Кукушка» відпочивала деякий час через несправність моторів. Два «состави» вийшли із ладу: двигуни здані на ремонт у Шепетівку Хмельницької області. Саме там сьогодні і вирішується доля «поїздка».

 

Галина Тєтєнєва

 

У вас недостатньо прав для коментування.