HomeНовиниВ РайоніВідбувся щорічний «Ярмарок професій»

Відбувся щорічний «Ярмарок професій»

( 0 Votes )

У своєму житті людина завжди стоїть перед вибором. І одним із перших свідомих і важливих – вибір майбутньої професії. Цей житейський крок визначає подальшу долю кожного. І в минулу середу з ініціативи районного центру зайнятості, за сприяння районного відділу освіти та виховання РДА, РЦСССДМ та Володимирецького ВПУ-29, в актовій залі училища відбувся щорічний «Ярмарок професій».

Організатори ставили за мету налагодження співпраці з представниками навчальних закладів, надання допомоги випускникам у виборі професії та інформування молоді про комплекс послуг державної служби зайнятості, про стан ринку праці району і про можливості здобуття освіти у професійно-технічних закладах Рівненщини. 

При виборі професії, зазначалося, треба враховувати не лише її престижність, а й попит на ринку праці. Адже зараз держава робить ставку на точні науки і акцентує: нам потрібні не стільки гуманітарії, скільки інженери і технарі.  

      – За даними статистики, 40 відсотків молодих людей обирають професію, яка не відповідає їх інтересам, нахилам та уподобанням. На сьогодні в країні залишається актуальною проблема набуття учнями знань про певні види професійної діяльності та про власні можливості в оволодінні ними. Але дуже тяжко визначатися в такому різноманітті професій, яких у світі біля 50 тисяч, – розпочинаючи ярмарок, мовила заступник відділу організації працевлаштування населення РЦЗ Тетяна Рябченко.

     Відтак до слова запросили директора ВПУ-29 Валерія Боровика. Як і  попередниця, він розповів майбутнім абітурієнтам про важливість правильного вибору професії. Після чого на сцену виходили представники 14 різнопрофільних навчальних закладів і вміло презентували професії, які можна у них набути, та розповідали про умови вступу і навчання. Більшість презентацій мали мультимедійний супровід, що допомагало чіткіше уявити майбутнє навчання. Особливо цікаво було слухати представника Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені С.Дем’янчука В.О. Кучера, який, як виявилося, був нашим земляком родом із Великих Цепцевич. Сам колись викладав у ВПУ-29.

     Після офіційної частини присутніх запросили у спортивний зал, де можна було детально ознайомитись із тим чи іншим закладом, отримати буклети з корисною інформацією й отримати відповіді на запитання. Було приємно, що заклади Рівненщини пропонують такий багатий вибір професій: від кравчині до юриста, від столяра до підприємця чи економіста. Головне – обирати і не забути, що не професія скрашує людину, а людина професію. Ми самі творимо своє майбуття!

 

У Володимирецькому ВПУ-29 відбувся щорічний «Ярмарок професій»

У Володимирецькому ВПУ-29 відбувся щорічний «Ярмарок професій»

У Володимирецькому ВПУ-29 відбувся щорічний «Ярмарок професій»

У Володимирецькому ВПУ-29 відбувся щорічний «Ярмарок професій»

 

Володимир КОВАЛЬЧУК,

фото автора.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.