HomeНовиниВ РайоніТиждень дитячого читання пройшов у Володимирецькій ЦСПБ

Тиждень дитячого читання пройшов у Володимирецькій ЦСПБ

( 0 Votes )

«Поезію і прозу свого краю з любов'ю і натхненням я читаю»

Під таким гаслом у Володимирецькій централізованій системі публічно-шкільних бібліотек пройшов традиційний Тиждень дитячого читання.

Тематика тижня – краєзнавство, адже саме краєзнавчі матеріали та ресурси  актуальні останнім часом в освітянському і бібліотечному світі.

 Рівненщина в останні десятиліття виховала та презентувала цілу когорту славних своєю творчістю літераторів, які в барвистих словотворах популяризують красу рідного краю та його мешканців,  вартих уваги за щиру працю та натуру! Тому й матеріалів для проведення різноманітних заходів даної тематики не  бракує.

Ні один з бібліотечних закладів системи не залишився осторонь даної тематики. Цікавинками для користувачів Біленської ПШБ стали літературна подорож «Художній дивосвіт рідного краю» та віртуальна подорож «Рідними стежками Олександра Богачука». А завдяки наявному технічному оснащенню кожен відвідувач та учасник Тижня дитячого читання зміг повіртуалити ресурсами літературної тематики, познайомитись ближче з творчістю юних літераторів Рівненщини та їх старших колег по перу.

Районна дитяча бібліотека залучала своїх юних відвідувачів до голосних читань  в літературно-мистецькій вітальні «Сув'язь» «Поетами оспівана земля моя», «Таланти користувачів нашої бібліотеки» (шкільний відділ ЗОШ №1), до знайомства з виставкою дитячих малюнків «Краса мого краю», експозиції художніх робіт «Краєзнавчі замальовки Юлії Дяк», віртуальних презентацій «Михайло Дубов: життя – мов спалах», «Іван Катрук: і будуть йти роки понад землею…» та ще багатьох інформаційних цікавинок літературного жанру. Відвідувачі познайомилися з роботами юних художників, були щирими, висловлюючи захоплення  побаченим.

З приємністю хочу повідомити читачів «районки», що збірка художніх творів Олени Булан «Нитка нереальної фантастики» цьогоріч виставлена в моніторингу «Краща книга Рівненщини-2013». Тож від нас усіх залежить її успіх. Підтримайте юний талант своїм голосом на ресурсі  (http://babylibrarivolodymyrec.org.ua – «Головне меню»)!

Бібліотечні заняття «Електронна книга – ресурс на допомогу у вивченні шкільної програми», «Ресурси медіа-центру РБД з питань краєзнавства»,  презентовані  учням володимирецьких навчальних закладів та працівникам бібліотек системи, поповнили існуючий багаж знань та умінь в роботі з віртуальними ресурсами.

Щирим та невимушеним стало спілкування з відомим на Рівненщині  письменником-гумористом, членом Національної спілки письменників України Романом Демчуком, який завітав з презентацією своїх нових книг до райцентрівських бібліотек 21 березня. Гостре слово гумориста, грайлива дитяча поезія – ось місток, який поєднав серце автора зі слухачем. Нелегка життєва та творча дорога (але з гумором та оптимізмом подана автором) не залишила байдужим жодного співрозмовника.

Паралельно з Тижнем дитячого читання проведено навчання бібліотечних працівників Володимирецької ЦСПШБ «Ресурси медіа-центру для навчання та розвитку дитини», які базувався на досвіді роботи районної бібліотеки для дітей. Теоретичні та практичні питання, розглянуті в процесі роботи, безперечно стануть корисними в обслуговуванні всіх  користувачів.

Бібліосвіт сьогодні, як ніколи, вирує інформацією та можливостями для її отримання.

Формулювання  «бібліотека – книгозбірня» вже давно неактуальне, – в цьому кожен з Вас пересвідчиться, відвідавши наші заклади. Тож згадайте, коли ви востаннє були в бібліотеці, і, принаймні, зайдіть чисто із «спортивного інтересу». Запевняю, що зміни вас приємно вразять!

Більше інформації на сайті «Чомучка» http://babylibrarivolodymyrec.org.ua

 

Людмила Босик,

заступник директора Володимирецької ЦСПШБ по роботі з дітьми. 

 

У вас недостатньо прав для коментування.