HomeНовиниВ РайоніФестиваль юних пожежних – рятівників пройшов на Володимиреччині

Фестиваль юних пожежних – рятівників пройшов на Володимиреччині

( 0 Votes )

24 березня 2013 року у Володимирецькому районі у восьми освітніх округах пройшли зональні змагання ХІХ-го Всеукраїнського Фестивалю Дружин юних пожежних. Традиційна мета фестивалю - профілактика пожеж від дитячих пустощів з вогнем, поширення руху юних пожежників-рятувальників, засвоєння учнями правил безпечної життєдіяльності.

 В заході взяли учать юні аматори з 42 навчальних закладів району. Діти танцювали, співали, розігрували цілі спектаклі, пропагуючи правила пожежної безпеки. У фінал вийшли лише дев’ять команд.

Переможці окружних змагань 27 березня на базі Володимирецької ЗОШ №1 І-ІІІст. виступили у фіналі першого етапу Фестивалю ДЮПР.  В цьому етапі взяли участь вихованці: Володимирецького районного колегіуму, Біленської ЗОШ, Хиноцького НВК, Собіщицької ЗОШ, Новаківської ЗОШ, Рафалівської школи-інтернат, Більськовільської ЗОШ, Степангородської ЗОШ, Антонівської ЗОШ.

У конкурсі на кращий малюнок з протипожежнщї тематики визнали кращими команди Володимирецького районного колегіуму та Рафалівської школи-інтернат. Також учасники змагань готували і стінгазети на пожежно-рятувальну тематику. В цьому конкурсі окремо місця вирішили не визначати, а відзначили, що всі юні таланти добре постаралися.

День проведення фестивалю був справжнім святом для школярів, адже молодь мала можливість не лише проявити свої знання, вміння та навички, але й поспілкуватися з однолітками, поділитися досвідом, дізнатися багато нової інформації.

У цілому, фестиваль проводився згідно із затвердженим Положенням і має на меті розвиток руху юних пожежних в районі, навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності та найпершим діям у разі виникнення надзвичайних подій, виховання почуття відповідальності за збереження державного добра та власного майна, а також виявлення творчих здібностей у дітей.

Свідченням того, що подібні заходи з дітьми дуже важливі, вкрай потрібні, викликає великий інтерес і залишає гарне враження як у дорослих, так і в учнівської молоді краю. Справою збереження існуючих знань безпеки у школярів, закладення у свідомості нових невичерпних знань підростаючого покоління - наша спільна справа. Виступи усіх команд були по-своєму цікавими та оригінальними.

Почесне перше місце, як і в минулому році посіла команда Володимирецького районного колегіуму, яка отримала не менш складне завдання-готуватися до обласного етапу Фестивалю. На другому місці – Рафалівська школа-інтернат, третє місце зайняла команда Антонівської ЗОШ І-ІІІст.

Приємно відмітити, що з кожним роком виступи команд стають все краще і краще, адже рятувальна служба – одна із найгуманніших у світі. Рятувальник – це захист, сила, відданість на все життя, і хто хоч раз був учасником подібного заходу – той на все життя захопиться цією справою.

Всі присутні із задоволенням подивилися виступи в дітей у різних конкурсах. Команді – переможниці побажаємо успіхів і натхнення у обласному етапі фестивалю дружин юних пожежних – рятівників серед шкіл області.

Хочеться подякувати педагогам і учасникам фестивалю за активну участь у його проведенні, побажати успіхів у обласних змаганнях.

 

Фестиваль юних пожежних – рятівників пройшов на Володимиреччині

Фестиваль юних пожежних – рятівників пройшов на Володимиреччині

Фестиваль юних пожежних – рятівників пройшов на Володимиреччині

 

Заступник начальника ДПРЧ-16 

ТУ МНС України у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець 

 

У вас недостатньо прав для коментування.