HomeНовиниВ РайоніУ Володимирецькому районі знову зафіксовано випадок сказу

У Володимирецькому районі знову зафіксовано випадок сказу

( 0 Votes )

31 березня 2013 року о 5:30 жителька с.Сопачів, Володимирецького району почула, як на її подвір’ї  гавкають собаки. Жінка відразу вийшла на двір, щоб з’ясувати в чому річ. Собаки гавкали в сторону хліва. Коли господарка зайшла в будівлю – побачила лисицю. Двері жінка відразу щільно зачинила та подзвонила своєму сину, щоб той допоміг. Він в свою чергу, коли прийшов, забив лисицю, вдаривши її по голові залізним предметом.

 Оскільки голова хижачки була скривавлена, то труп помістили в поліетиленовий пакет та перенесли в гараж. Там труп лисиці лежав до приїзду ветспеціалістів, яких попередньо викликали господарі.

Спеціалісти районної ветеринарної лікарні по приїзді провели епізоотичне розслідування забитої лисиці. Всім тваринам в даному господарстві провели вимушене щеплення проти сказу згідно інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Місце перебування лисиці було продезінфіковано 10% розчином каустичної соди.

Голова даної лисиці була направлена в Рівненську Державну лабораторію ветеринарної медицини для вірусологічного дослідження на сказ. Труп було спалено в крематорії Володимирецької лабораторії ветеринарної медицини.

З господарями проведено роз’яснювальний інструктаж з метою застережливих заходів до отримання результатів дослідження.

Пізніше підозра захворювання лисиці на сказ було підтверджено. Згідно заключення №194 від 04.04.2013р. Регіональної Рівненської Державної лабораторії ветеринарної медицини дана лисиця є носієм вірусу сказ.

Нагадаємо, що з початку 2013 року у Володимирецькому районі вже неодноразово фіксувався сказ. Такі випадки були зафіксовані у чотирьох селах та в райцентрі.

 

Заступник начальника ДПРЧ-16

ТУ МНС України в Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 


Матеріали до теми:


 


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.