HomeНовиниВ РайоніКолегія РДА: не чекати - діяти!

Колегія РДА: не чекати - діяти!

( 0 Votes )

Непогода, що тривалий час атакувала Володимиреччину, внесла корективи й у плани колегії райдержадміністрації та координаційної ради райради, які чергове спільне засідання провели у пленарному режимі – без звичного для таких засідань виїзду на місця.

Розглядалися два питання: про стан виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконкомами Жовкинівської та Великожолудської сільських рад і про хід виконання районної комплексної програми профілактики злочинності та правопорушень на 2011-2015 роки. Тождо звіту, не відступаючись від традиції,  запросили голів обох сільвиконкомів – Валерія Парейка й Івана Краська.

Головують Валерій Іванович та Іван Йосипович на суміжних територіях. Та й «картинки», що постали з їхніх розповідей і «прокручених» на моніторах відеосюжетів, були подібними. Там і там – однакова залежність сільських бюджетів від дотацій і субвенцій. Та ж соціальна скромність сільського побуту, «звільнення» обох сільських громад від крупнотоварного сільгоспвиробництва і те ж намагання власними надходженнями, у межах можливого, підтримувати місцеві бюджети. Як зазначалося, обом сільвиконкомам загалом це вдається, хоча в обох залишається й не зовсім піднята «цілина» у вигляді деяких податків і зборів. На це, а також на інші господарські упущення (для прикладу, на дві сільради – хоч би один об’єкт побутового обслуговування!), вказувалося членами колегії. Попри це, відзначалося намагання сільвиконкомів по-діловому організовувати громадське життя у своїх селах. А відтак – і певні успіхи на цьому загалом непростому шляху. Роботу обох виконкомів визнано задовільною, після чого розглянули й друге питання.

За час, відколи комплексну програму, що аналізувалася, запущено в дію, змінилося багато що. Мінялися не тільки очільники районної міліції, а й сам райвідділ УМВС за своєю функціональною суттю став міськрайвідділом. Віднині в його обов’язках – обслуговування не лише району, а й міста Кузнецовська. Але хоч би які реорганізації відбувалися, їх завдання – пожвавити роботу правоохоронців у погонах. Проте у виступах і начальника Володимирецького селищного відділення Кузнецовського МВ УМВС Руслана Бреня, і голови РДА Володимира Ткачука звучали  й не зовсім оптимістичні нотки. От хоча б таке. Перевірки у поселеннях і місцевих організаціях, зокрема рейдові, проводяться, але ефективність їх невисока (згадаймо хоча б засилля «самодіяльних» пилорамників  і бурштинокопачів). Правовою освітою з населенням займаємося, але до належної системності, на жаль, далеко. Злочинність не тільки наступає, а й омолоджується. Тож з якого боку не глянь – треба вживати адекватних контрзаходів. А тим часом реорганізація міліцейської служби обернулася відчутними упущеннями у міліцейській статистиці – і стало важко орієнтуватися між реаліями і потребами.

Наголошувалося: правоохоронцям у погонах необхідно заручатися підтримкою громадського активу. Як у старі добрі часи, повсюдно мають запрацювати громадські правоохоронні формування. Та й про дільничних інспекторів міліції слід подбати, створивши нормальні умови для праці. На це, а також на інші заходи, спрямовані на оптимізацію становища у правоохоронній сфері, націлюють доручення, дані головою РДА і які стосуються не лише міліції, а й усіх причетних до правоохоронної роботи служб. Бо ж на долю можна нарікати скільки завгодно, але само собі на краще ніщо не зміниться.

Олексій ГОРОДНИЙ.

 

У вас недостатньо прав для коментування.