HomeНовиниВ РайоніОперативно-профілактична операція «Увага: мопедист»

Оперативно-профілактична операція «Увага: мопедист»

( 0 Votes )

Мопеди вже давно стали найпростішими засобами пересування. Тому  сідають за кермо таких транспортних засобів і неповнолітні, і жінки, і  чоловіки похилого віку, які здебільшого Правил дорожнього руху не знають. На жаль, водії мопедів та скутерів перетворилися на справжнє лихо для співробітників Державтоінспекції. 

Тільки впродовж минулого року на території Рівненської області зареєстровано 161 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв мопедів,  в яких 47 осіб загинуло та 123 травмовано. З початку поточного року на території області за участі даної категорії учасників дорожнього руху скоєно 5 дорожньо-транспортних пригод, в яких 1 особа загинула та 4 травмовано.

Працівники Державтоінспекції вкрай стурбовані тим фактом, що з потеплінням різко збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод за участю та з вини водіїв мопедів. У зв’язку з цим з 11 квітня по 13 травня на території області проводиться цільова оперативно-профілактична операція «УВАГА: МОПЕДИСТ!». Станом на 22.04.2013 року працівниками ВДАІ Кузнецовського МВ за порушення ПДР водіями мопедів  було складено 8 адміністративних протоколи, з яких 2 протоколи за керування в нетверезому стані.

А поки працівники Державтоінспекції закликають водіїв двоколісних транспортних засобів з великою відповідальністю ставитися до свого статусу водія. Сідаючи за кермо мопеда, не забувайте про засоби індивідуального захисту – шоломи. Будьте обережні та дисципліновані у виконанні вимог ПДР!

 

Володимир Килюшик,

інспектор ВДАІ Кузнецовського МВ

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.