HomeНовиниВ РайоніШашлик із бобра. Можливо, скаженого

Шашлик із бобра. Можливо, скаженого

( 0 Votes )

7.05.13 р. о 9.30 годині до Кузнецовського міськрайонного Управління ГУ ДСЕС у Рівненській області  звернулася жителька Володимирця з повідомленням, що її син 2 травня 2013 р. вживав шашлик із бобра. О 10.00. год. така інформація поступила і в управління ветеринарної медицини в Володимирецькому районі.

30 квітня 2013 р. в районі «Ситалівського» ставка на канаві (3-4 км. від Володимирця) молоді люди знайшли живого бобра. 2 години вони з допомогою ще кількох друзів намагалися його впіймати.

Тварину забили залізною палицею і зняли шкіру. Голову, шкіру, внутрішні органи та кишки прикопали в землю там же, де зняли шкіру. За словами очевидців, тіло бобра було без пошкоджень. Однак насторожує, що в цій канаві плавав ще й мертвий бобер.

Далі частину м'ясо замаринували на шашлик, а з частини зготували «печеню». Всього бобрятиною (фахівці підозрюють, що тварина могла бути скаженою) поласували 19 чоловік.

7 травня виявлені в холодильнику залишки м′яса та кісток бобра працівники  ветеринарної служби вилучили і спалили в крематорії, а ножі та посуд відповідно обробили. Також здійснено дезінфекцію місця, де знімали шкуру.

У той же день 2 зразки патматеріалу від мертвого бобра та голову від забитого бобра направлено в рівненську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини, однак проби виявилися непридатними для дослідження.

У зв’язку з підозрою захворювання бобрів на сказ управлінням ветеринарної медицини в Володимирецькому районі проводяться заходи щодо профілактики та ліквідації сказу тварин.

Закликаємо усіх господарів тримати домашніх собак на прив’язі, а мисливські господарства повинні в терміновому порядку провести обстеження своїх угідь і виявляти та знищувати потенційно скажених собак, лисиць, бобрів та інших тварин з підозрілими симптомами.

Усі домашні улюбленці мають також отримати щеплення. У Володимирці в ІІ півріччі 2012 року щеплено 310 собак, а з початку 2013 року – 120 собак. Згідно даних селищної ради по селищу Володимирець нараховується 389  собак.

Олександр Петрук,

начальник управління ветмедицини у Володимирецькому районі. 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.