HomeНовиниВ РайоніБобра, який прийшов на людське подвір’я, піймали і випустили на волю

Бобра, який прийшов на людське подвір’я, піймали і випустили на волю

( 0 Votes )

На територію приватного господарства одного із жителів Володимирця завітав бобер. Після тривалих спроб тварину таки вдалося спіймати у мішок та передати спеціалістам однієї з оперативних служб. Про це, можливо, не варто було б і згадувати (кажуть, тварину просто випустили на волю), якби не недавні випадки сказу у лисиць, собак, котів і тих же бобрів.

Тварина, яку раніше рідко щастило навіть побачити в дикій природі, сама прийшла на подвір’я до людини! Одне тільки це мало насторожити всіх, хто так безпечно ловив її, а потім спокійнісінько відпускав на волю…

У зв’язку з неблагополучною ситуацією по сказу у Володимирецькому районі серед лисиць, собак і бобрів, з метою недопущення захворювання серед людей просимо жителів району про всі випадки підозрілих на сказ тварин повідомляти ветеринарну службу району.

Як розпізнати хвору на сказ тварину? Головна ознака хворих тварин — зміна поведінки. Дикі тварини втрачають обережність, з`являються в населених пунктах, місцях випасу та утримання худоби, нападають на людей та тварин. Домашні тварини не приймають звичайної їжі, стають неспокійними, агресивними, кусають людей. Слина хворої тварини містить в собі вірус сказу ще за 10 днів до появи перших ознак захворювання, тобто інфікуватись людина може і від тварин, які зовні виглядають здоровими.

   Пам`ятайте: якщо людина захворіла на сказ, врятувати її вже неможливо. Єдиний спосіб порятунку — своєчасна вакцинація, яка захистить від захворювання та врятує життя.

Олександр ПЕТРУК,

начальник управління

ветеринарної медицини в Володимирецькому районі.

Любов Вашко, помічник лікаря-епідеміолога Кузнецовського

міськрайонного Управління ГУ ДСЕС у Рівненській області

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.