HomeНовиниВ РайоніЕкологічна експедиція на Білому озері

Екологічна експедиція на Білому озері

( 0 Votes )

Прийшла весна і зразу вступила у літо. Днями відкривається сезон відпочинку на знаменитому Білому озері. Найбільше клопотів літня пора доставляє екологам Білоозерського заповідного ландшафту, підпорядкованого Рівненському природному заповіднику. У зв’язку з відкриттям сезону відпочинку лісівники попереджають про небезпеку розведення вогнищ у не відведених для цього місцях.

Довкіль берега Білого озера «назбиралося» декілька так званих господарів, які ще з минулого року не прибрали за собою сміття.

Учні Рудківської ЗОШ, де класними керівниками Олена Федчук та Людмила Мамчур, не вперше співпрацюють з лісовими екологами Білоозерського заповідника. Вони прибрали 3 км автомобільних доріг, більше 1 км прибережної смуги самого Білого озера, анулювали 3 «неофіційно» зареєстровані смітники. Брали участь і в озелененні разом із працівниками заповідника. А цьогорічні посадки в Білоозерському заповіднику склали 2, 7 га, доповнення посадок мішаних хвойно-листяних порід – на площі 9,4 га.

Білоозерський заповідник відкриває, за словами лісничого Віктора Клімука, реалізацію дикоростучих, декоративних, плодоягідних, медоносних садженців кущів. Близько 3 000 тисяч різноманітних кущових культур для озеленення та оздоровлення садів і парків пропонують лісівники-екологи Більської Волі і Рудки. Калина, спірея, терен, жостір, алича, бузок, самшит, фундук… Понад три десятки найменувань тільки одних кущів пропонують вибагливим покупцям озеленювачі з перлини Полісся.

 

Екологічна експедиція на Білому озері

 

Адміністрація Білоозерського заповідника повідомляє, що на їх території працюють фенологи і вчені-орнітологи Академії наук України, а в акваторії Стубли, Стиру і української Прип’яті на кордоні із Зарічненським районом Рівненської області і Любашівським Волинської області – науковці із Франції.

 Г. Штерн

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.