HomeНовиниВ РайоніЮні пожежники Володимиреччини зайняли четверте місце на обласному фестивалі

Юні пожежники Володимиреччини зайняли четверте місце на обласному фестивалі

( 0 Votes )

Про дитячу загибель і травматизм під час пожеж та нещасних випадків можна багато говорити, наводити безліч прикладів, але проблеми таким чином не вирішити. Найефективнішим у запобіганні лиху є копітка та постійна робота з дітьми. Одним із впливових методів профілактичної роботи серед дітей є проведення фестивалю дружин юних пожежних. І що особливо цінне в його проведенні – це те, що більшість нововведень і прогресивних думок внесено самими дітьми.

У селі Олександрія Рівненського району в період з 21 по 23 травня пройшов обласний фестиваль дружин юних пожежних, який відбувався під патронатом Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, Управління освіти і науки Рівненської ОДА та Добровільного пожежного товариства. Це завжди довгоочікуване свято, яке збирає веселих, кмітливих та обдарованих підлітків.

Під гучним гаслом «ДЮП — це круто, ДЮП — це клас, ДЮП об’єднує всіх нас!» 12 кращих команд міст та районних центрів мали змогу продемонструвати свої таланти та знання пожежно-рятувальної справи у різноманітних конкурсах, які вимагали змістовності, оригінальності, гумору, літературного рівня тексту, музичного супроводу, костюмів, реквізитів, декорацій, хореографії, артистизму та вокалу. Після художніх і жартівливих номерів команди показували свої навички і вміння на практиці у спортивних естафетах.

Враження від цих днів були особливими. Із захопленням спостерігали за учасниками змагань, особливо за дівчатками – з якою легкістю вони долали перешкоди! Звичайно, не всім вдалося виконати поставлені завдання, але їхній винахідливості позаздрили б і професіонали. За словами суддів, важливі не стільки результати, стільки та практика, яку отримали діти під час змагань.

Упродовж трьох напружених днів серед дітей точилася безкомпромісна боротьба на різних етапах та дистанціях. Один зайвий бал штрафу міг змінити долю команди. Але на те і змагання, щоб визначати найкращих.

Наш район на обласному етапі фестивалю ДЮП представляла команда Володимирецького районного колегіуму на чолі з тренером Ярославом Думенко. Впродовж змагань команду супроводжував лейтенант служби цивільного захисту Тарас Ковалець. З мінімальним розривом, претендуючи на першість, наша команда зайняла почесне четверте місце, гідно представивши Володимирецький район. Слід відмітити, що в минулому році вихованці колегіуму посіли п’яте місце. Тож привітаємо їх з успішним виступом та побажаємо талановитим учням майбутніх перемог і досягнень.

Всі команди-учасниці обласного етапу фестивалю ДЮП були нагороджені цінними подарунками та грамотами у різних номінаціях.

Фестиваль закінчився, але у серцях глядачів та учасників залишився заряд енергії, бадьорості та любові. Найголовніше ж, що кожен з юних пожежників поповнив свій багаж знань з основ безпечної життєдіяльності.

Андрій Муравинець,

заступник начальника ДПРЧ-16.

 

У вас недостатньо прав для коментування.