HomeНовиниВ РайоніКому пам’ятник?

Кому пам’ятник?

( 0 Votes )

Районна газета наприкінці квітня цього року вже писала про аварійну ділянку на 4-му кілометрі асфальтної дороги «Володимирець-Антонівка», де талі сніги розмили дорожнє полотно, а стара дренажна труба не витримала навантаження і провалилася. Фактично для проїзду автомобілів лишилася вузенька смужка, а оглядовість критично обмежена, що може спровокувати серйозну аварію. Райавтодорівці обгородили аварійну ділянку стрічками, виставили попереджувальні знаки, завезли нову трубу і частину будматеріалів. Далі справа застопорилася через брак коштів на пальне, будівельну техніку та щебеневі матеріали.

З того часу пройшло майже три місяці, але аварійну ділянку так ніхто і не відремонтував. Лише трубу вимастили у чорний колір та намалювали на ній білі смуги, як на дорожній розмітці. Тепер вона більше схожа на якийсь пам’ятник із специфічним дорожнім гумором. Скільки ще дорожники своєю бездіяльністю піддаватимуть небезпеці водіїв та інших учасників дорожнього руху, ми запитали у виконуючого начальника Володимирецького райавтодору Андрія Новака.

– Все впиралося і впирається у відсутність коштів на рахунках автодору: у нас кількамісячний борг по зарплаті, не кажучи вже про паливо та матеріали для ремонту. Тим не менше, вишукуємо можливості і власними силами проводимо поточний ремонт основних доріг. Звичайно, це мізер у порівнянні із сотнями кілометрів доріг, які потребують ремонту. Що стосується труби, то вже довезли і порізали ще одну необхідну частину труби. Укладемо її в цю суботу, максимум у понеділок; гравій завезено, необхідну техніку ми вже замовили. Приносимо свої вибачення водіям за спричинені незручності під час аварії та ремонту дороги.

Перший заступник голови РДА Петро Вакуліч більш категорично оцінив роботу дорожників:

– Це питання набуло навіть не районного, а обласного значення. Розуміючи тяжкий стан районного автодорожнього підприємства, ми звернулися за допомогою до Рівнеоблавтодору. Однак у відповідь від керівника почули: «Це ваша проблема. Вам потрібно – от самі і вирішуйте, а в нас своїх проблем, серйозніших, вистачає». Вивчаючи ситуацію на Рівненщині як депутат обласної ради, я дійшов до висновку, що з боку облавтодору відсутня належна співпраця з районами. Наприклад, на Володимиреччині ми зробили все, щоб майно райавтодору не опечатала виконавча служба за борги. Однак на зустрічне прохання про допомогу отримали досить жорстку відмову. Вважаю недопустимою таку практику реагування дорожників на проблеми. Укравтодор справді заслуговує на всю ту критику, яка лунає в їхню адресу. Але вирішувати це потрібно на законодавчому рівні.

 


 

         За словами Петра Сергійовича, це питання буде порушене і на сесії обласної ради, яка відбудеться наприкінці червня. Однак чи вдасться до кінця літа утримати від подальшої руйнації хоча б ті шляхи, які ще залишилися проїзними, прогнозувати важко. Відтак у перспективі після чергової зими можемо взагалі лишитися без асфальтованих доріг. А подібні пам’ятники людської халатності будуть стояти на всіх дорогах, поки їх не вкрадуть.

Сергій СКІБЧИК.

Фото Івана АРТЮШИКА.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.