HomeНовиниВ РайоніБалаховицьке «Намисто» в Лозках

Балаховицьке «Намисто» в Лозках

( 0 Votes )

Прийшло літечко, і в культпрацівників починаються «жнива». Ось і сьогодні гарного червневого дня в Лозках «жнивував» зі  своєю культурною програмою один із кращих колективів району народний аматорський колектив «Намисто» Балаховицької сільської ради. Будь-яка подія або випадок в житті кожної людини відтворюється у святах і буднях. Але найчастіше свято для своєї душі ми якраз і створюємо самі собі. Ось тоді й бринить мелодія чарівна і прекрасна, співзвучна зі станом душі.

А приурочене це свято українській народній пісні. Адже саме пісня створює настрій душі, допомагає кожному з нас жити, об’єднуючи всіх своїх земляків… Отримав аматорський колектив «Намисто» звання «народного» зовсім нещодавно, але отримав по заслугах, за прекрасний, задушевний спів, за розмаїття українських пісень, за щирість їх виконання.

Ох і гарне та співоче це «Намисто» з Балахович! А як зачарувало воно лозківчан своїм «трьохколісним лісапетом» та ще й порадували всіх старовинним «карапєтом».

Прекрасний народний аматорський колектив «Намисто», керівником якого являється Надія Давидюк, за плечима якої тридцятирічний стаж на культурній ниві, складається з 10 чоловік. В репертуарі цього колективу як ліричні, так і веселі українські пісні. Кожна людина з трепетом в душі сприймає кожну ноту цих пісень, які виконує цей прекрасний колектив. Єдиний чоловік, що скрашує цю команду, – це баяніст Сергій Кулай; без нього, як кажуть, і не за поріг.

Різні професії у цих людей, різні, як кажуть, уподобання, але спільним і улюбленим захопленням для всіх була і залишається пісня.

 

Галина МОСКАЛИК,

керівник народного аматорського фольклорного колективу «Родинонька» села Лозки.

 

У вас недостатньо прав для коментування.