HomeНовиниВ РайоніПодорож у середньовіччя

Подорож у середньовіччя

( 0 Votes )

 

І знову пісня покликала в дорогу народний фольклорний аматорський гурт «Берегиня» Городецького сільського будинку культури. Цього разу у с.Копачів Обухівського р-н Київської області на всеукраїнське жіноче віче VІ міжнародний фестиваль культури та історії «Парк Київська Русь» «Пісенне джерело України».

Де на одній сцені з переможцем проекту «Х фактор» та відомими зірками естради змогли зачарувати своїм неповторним співом,самобутніми костюмами та автентичною мовою всіх присутніх. А коли «Берегиня» запросила до танцю і затанцювала «Польку кокетку» то втанок пішли всі, від малого до великого,і учасники фестивалю, і гості, і глядачі. Як тільки залишили сцену  люди підходили і запитували де ще нас можна побачити і почути, бо з їх  слів естрадних співаків вони бачать і по телебаченні, і на концертах в Київі та його околицях а їм бракує народних пісень які рідко почуєш. Отож ми запросили їх на фестиваль «Бурштиновий шлях» де можна досхочу наслухатись фольклорного співу.

      Відвідавши «Парк Київська Русь» - Центр культури та історії Древньої Русі, єдине та неповторне в історії відтворення та будівництво одного з найвідоміших і в той же час найбільш загадкового середньовічного міста Східної  Європи – Древнього Києва V –ХІІІ століть, його історичного центру,відомого як Дитинець (Кремль) Києва або Град Володимира. Подарувавши радість глядачам ми й самі отримали безліч позитивних емоцій та чудових вражень від «Княжої столиці» де була створена атмосфера тих часів,що відображає життя та побут її мешканців починаючи з дерев”яних оборонних конструкцій, передграддя з в”їзними  воротами та  сторожовими вежами до одягу ведучих та «княжої конюшні» з чудовими кіньми які також були учасниками театралізованих видовищ.  Зустріли на фестивалі і земляків із Городця які   горді були за «Берегиню», гарно зустрічали, щиро пригощали. І хоч сім годин їзди в один бік здавалось дорога не близька та не така вже і далека,бо коли співаєш плин часу не помічаєш. А привезли ми з фестивалю грамоту  «За активну участь» від президента «Парку Київська Русь»  В.В.Янченка та диплом «За краще виконання української народної пісні» від президента МГО «Міжнародна Асоціація Бізнесу та економіки» І.П. Федоренко. Як говориться і людей побачили, і себе показали.

Тож до зустрічі на фестивалі «Бурштиновий шлях».

 

 

 

Керівник гурту «Берегиня» Наталія Кривко.

 

У вас недостатньо прав для коментування.