HomeНовиниВ РайоніІ знову – Фестиваль Довгої Волі

І знову – Фестиваль Довгої Волі

( 0 Votes )

 

«Ой ходить радість над нашим краєм – величне свято сьогодні грає. Музики, грайте! Співайте, люди! Хай всім сьогодні весело буде!» – такими словами можна висловити настрій, що панував у нашому селі Довговоля  напередодні Зелених свят. Адже 23 червня у нас відбувся черговий Фестиваль Довгої Волі.

Розпочалося свято футбольним матчем між командами  ФК с. Довговоля і ФК с. Мульчиці, які розділили між собою нічию. А потім погода внесла свої корективи, потіснивши фестивальне дійство до 18-ої години. 

Сільський голова Анатолій Федорчук привітав земляків і з вдячністю прийняв святковий коровай. Його розділили  між односельчанами та гостями, і таким чином почалася головна частина свята, в якій знайшлося добре слово і для наших вулиць, як основних осередків сільського життя, і для всієї сільської родини. У номінації «Найбільша родина» заслужену відзнаку одержав Віталій Кирилович Козодой. Найбільшим сімейством визнано сім’ю Іванових. А от найдовшу стежину життя пройшов Семен Іванович Герман – наш єдиний на сьогодні ветеран Великої Вітчизняної війни, якому виповнилося  93 роки. А найдовшу трудову стежку» – Віра Назарівна Пешко.

Сельчани щиро пошанували свого земляка Володимира Васильовича Ващишина, який на свято рідного села потрапив з далекого Владивостока. У номінації «Наймолодший житель» привітали Олександра Карплюка, в якого на днях народилося маля. А відтак згадали односельчанку Катерину Лазарівну Сяську, яка має найвіддаленіший від центру будинок, Миколу Васильовича Мастія, в якого найбільша пасіка, і місцевого фермера Ярослава Лук’яновича Козодоя, власника найбільшого в селі господарства.

У номінації «Колектив, що має найдовший шлях» привітали керівника ВІА «Візит» і футбольну команду «Чайка», а найбільшим трудовим колективом визнали педколектив Довговільської ЗОШ. Однак село славиться і талановитими руками своїх майстрів і майстринь. Немає, мабуть, оселі, де б не полум’яніли рушники, килими, скатертини, покривала і де б окрасою оселі не були б вироби з дерева чи картини. Тож у номінації «Найкращі умільці» відзначилися Раїса Василівна Логацька і Віктор та Валентина Городні.

Усім номінантам вручили подарунки. Для них пролунали пісні Ірини й Адама Левковичів,  Леоніда та Олександра Пешків,  Людмили Шишки, Софії Шарабар, Софії Токарської і Юлії Хомич. А після концерту спалахнули спортивні змагання, учасників яких привітав земляк, начальник відділу спорту Юрій Римарчук. Валерій  Ткач продемонстрував свою майстерність з гирею. У перетягуванні канату перемогла команда Анатолія Шарабара. А хлопці-верхолази зривали заповітні конверти на «стовпі щастя». Відбулася й лотерея – і багатьом таки пофортунило.

Свято гарно продовжилося масовими гуляннями. А завершилося воно ефектним феєрверком від підприємця Анатолія Андрійовича Бортника.

   

 

 

Людмила ШАРАБАР,

учасниця свята.

 

У вас недостатньо прав для коментування.