HomeНовиниВ РайоніОбережно: шахрайство!

Обережно: шахрайство!

( 0 Votes )

 

Подавши оголошення про продаж весільної сукні, кузнецовець Олександр і подумати не міг, що незабаром позбудеться 11 тисяч гривень з банківської електронної картки.

– Усе розпочалося з того, що на одному із інтернет-сайтів я розмістив оголошення про продаж весільної сукні моєї дружини за ціною 2000 гривень. Об'ява "провисіла" більше чотирьох місяців, і я вже фактично втратив надію продати вбрання, як 7 червня на мій мобільний телефон зателефонувала жінка. Представилася Оленою та розповіла, що знайшла оголошення в Інтернеті та хоче купити весільну сукню. Відповідно, для переказу грошей я надав номер своєї банківської картки, продиктував прізвище та ім’я. Домовилися, що після перерахунку коштів знову здзвонимося та домовимося про адресу і терміни доставки сукні, – розповідає Олександр.

Поки чоловік радів вдалій угоді, шахраї діяли. Упродовж дня Олександр отримав цілу низку дзвінків від людей, котрі представлялися працівниками відомого у місті банку та служби безпеки цього ж банку і просили надати для перерахунку грошей особисті дані, котрі Олександр їм довірливо повідомляв.

– Я і раніше багато чув про шахрайства з картками, однак у даному випадку підкупило те, що дзвонили з офіційного номера гарячої лінії названого банку. Тож і надав шахраям всі дані, – бідкається й обурюється Олександр.  – О 21-й годині я зателефонував на гарячу лінію банку та поцікавився, чому й досі немає коштів. І яким же було здивування, коли оператор повідомив, що впродовж дня ніяких надходжень на мій рахунок не було. Натомість були кількаразові відрахування на значні суми. Загалом шахраями з картки знято 11 тисяч 600 гривень.

Одразу після цього Олександр заблокував картку, а наступного дня із заявою про шахрайство звернувся до правоохоронних органів та керівництва відділення банку у Кузнецовську. Що саме стало причиною афери, причетність до шахрайства працівників відомого в місті банку чи надмірна довірливість кузнецовця, наразі встановлюватимуть спеціалісти. Але вже й так неозброєним оком видно, до чого доводять довірливість і безпечне поводження з електронною карткою.

 

Вікторія ГОРДІЄНКО.

м. Кузнецовськ

 

У вас недостатньо прав для коментування.