HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині для розвитку спортивної інфраструктури залучають держінвестиції і соціально відповідальний бізнес

На Володимиреччині для розвитку спортивної інфраструктури залучають держінвестиції і соціально відповідальний бізнес

( 0 Votes )

 

Спорудження вуличного майданчика профінансують місцеві спонсори. Вони ж закуплять тренажерне обладнання, підсумував нараду щодо розвитку спортивної інфраструктури району заступник голови Володимирецької РДА Ярослав Березюк.

Він зауважив, що задля популяризації здорового способу життя важливо залучати всі джерела фінансування. Так, глава держави Віктор Янукович акцентує, що саме фізична активність є хорошою профілактикою захворювань. Тож у районі в рамках виконання нових соціальних ініціатив Президента України у здоров’я дітей інвестуватимуть не тільки бюджетні, але й гроші соціально відповідального бізнесу. Разом із тим бюджетні гроші спрямували на будівництво сучасної бази в селі Мульчиці. Для тамтешніх спортсменів за держкошти спорудили та оснастили спортивний і тренажерний зали. На їх базі діють гуртки та секції, тож учні та молодь мають можливості для розкриття спортивного потенціалу.

Значна увага в районі також приділена футболу, зазначив Ярослав Березюк.  Так, у місцевому чемпіонаті бере участь 25 команд, а це один із найкращих показників на Рівненщині. Сільські та селищні збірні займаються та змагаються у своїх же населених пунктах, оскільки в районі є 41 футбольне поле і центральний стадіон «Янтар». Крім цього, для спортсменів облаштували три майданчики зі штучним покриттям, створивши сучасну базу для тренувань. Варто зауважити, що у тих, хто стежить за власним здоров’ям, є можливість займатися на 107 спортивних майданчиках, три з яких обладнані тренажерами, зауважив Ярослав Березюк.

Крім того, на Володимиреччині не забувають і про розвиток оригінальних видів спорту. Саме тут на єдиному в області полі з гаровим покриттям проходять чемпіонати з мотоболу. Поганяти м’яч на мотоциклах приїжджають гості з Польщі, Білорусі та інших регіонів України. У перспективі – відродження районної мотобольної команди, поділився планами заступник голови РДА. Водночас жителі району змагаються у стрільбі по тарілках, спортивному орієнтуванні та ходьбі. Зокрема, остання триває 24 години. Учасники долають пішки 101 кілометр уздовж єдиної в Європі діючої вузькоколійної залізниці.

 

У вас недостатньо прав для коментування.