HomeНовиниВ РайоніЗниклу жінку із Великих Цепцевич шукали 10 днів (+відео)

Зниклу жінку із Великих Цепцевич шукали 10 днів (+відео)

( 0 Votes )

 

Мабуть, кожен із нас хоч раз задумувався: а чи є воно, людське співчуття і співпереживання? Чи не збайдужіли ми? І не знаходячи відповідей на свої питання, поволі розчаровуємося в людях, які нас оточують. Але з часом все ж переконуєшся: є ще хороші люди, які готові прийти на поміч  у скрутній ситуації, і душею ми не зачерствілі. Яскравим прикладом є історія, яка трапилася у селі Великі Цепцевичі, де зниклу жінку шукали громадами кількох сіл.

Новиною, яка сколихнула Великі Цепцевичі, навколишні села та район загалом, стало зникнення 37-річної вагітної жінки, яка за невідомих причин пішла з дому в ніч на 19 червня у невідомому напрямку і не повернулася. Марія Вікторівна Кудрик, жителька села Великі Цепцевичі, матір 6 дітей, яка чекає на народження ще однієї дитини, розшукувалася впродовж десяти днів родичами, односельчанами, працівниками правоохоронних органів та усіма небайдужими людьми. Відшукалася аж 29 червня і у тяжкому стані виснаження була відправлена в реанімацію Володимирецької районну лікарню, де й перебуває наразі.

Про стан здоров’я жінки розповідає Тетяна Михайлівна Рябченко, заступник з лікувальної частини КЗ «Володимирецька ЦРЛ»:

– 29 червня до нас поступила  жінка, яка близько 10 днів вважалася зниклою. Потерпіла в тяжкому стані, вона вагітна (приблизно 36-37 тижнів). У жінки виснаження, інтоксикаційний синдром; наразі вона перебуває у реанімаційному відділенні. Ми сподіваємося на краще, адже спостерігається позитивна динаміка, – запевнила нас лікар.

У цій історії ключовим моментом стали пошуки Марії Вікторівни, адже участь у них взяли усі жителі Великих Цепцевич, а також громади ще декількох прилеглих сіл.

Як розповідає голова сільради Великих Цепцевич Сергій Степанович Козярець, пошуки почалися вже 20 червня. Дізнавшись про те, що односельчанка зникла і рідні знайти її не можуть, повідомили правоохоронні органи, а вже 21 червня почалися організовані пошуки із залученням керівників лісництв, кінологів та місцевих жителів.

Найбільше вражає активна співпраця усіх, хто працював над цією нелегкою справою. Звичайні громадяни допомагали чим могли.

– Загалом участь у пошуках приймали близько 300 осіб – правоохоронці та жителі сіл. Ми маємо позитивний досвід співпраці з міліцією, зокрема, з обласним управлінням УМВС та працівниками Кузнецовського міськвідділу та Володимирецького  селищного відділення. Вони очолили нашу організовану громаду та вели активні пошуки пропалої жінки, – розповідає Сергій Степанович. І додає, що така організованість додала багатьом впевненості – якщо трапиться біда, то люди допоможуть, байдужих не залишиться.

Збайдужілих дійсно не було. Усюди були розвішені орієнтування з фото та прикметами жінки.

– Виходили шукати діти, жінки, старші люди; всі пропонували свою допомогу. Надавали моральну підтримку родині, близьким зниклої, адже їм було найтяжче… Ми були певні: зробимо все, що у наших силах, – схвильовано розповідає учасник пошуків Михайло Михайлович.

– Насамперед ми обійшли родичів; потім зрозуміли, що треба шукати у лісі: може, заблудилася, або сталося щось, – повідомляє брат Марії.

 – Територія тільки одного Цепцевицького лісництва – близько 5 000 гектарів, а поруч – інші лісництва: Бережницьке, Антонівське, Володимирецьке… Величезні масиви лісу, у яких дуже легко заблукати. Нами були пройдено весь ліс у напрямку від Великих Цепцевич і Кідри до сіл Осова, Бережниця, але попри все не втрачали надії і продовжували пошуки. Окремі групи перевіряли річку та береги, робили виїзди по сусідніх селах, районах, – розповідає голова сільради.

На десятий день пошуків, 29 червня, біля 19.00, Марію Вікторівну помітили на околиці села – виснажену, без сил. Відразу надали медичну допомогу, а згодом відвезли у лікарню. Нині життю матері і її дитини нічого не загрожує. На щастя, все закінчилося добре, і жінка дивом змогла дійти до села.

У цьому випадку слід дякувати усім, хто брав участь у пошуковій операції. Зусилля, потрачені на її пошуки, люди, які покинули власні домівки та власні справи заради порятунку чужої людини, заслуговують на суспільну подяку і хвалу.

Дякуємо тій величезній кількості людей, які проявили себе у благородній справі,  яких не потрібно було змушувати до пошуків. Грамотна організація – і вони поспішили на допомогу. Так і має бути в кожному випадку. Адже люди, які у складну хвилину можуть прийти на допомогу абсолютно безкорисливо та об’єднатися заради спільної мети – це те, до чого варто прагнути кожному суспільству кожної країни. А ми маємо пишатися тим, що у нашому краї люди добрі і чесні перед собою і перед власною совістю.

 

                        На фото автора: родину Кудриків підтримували сільський голова Сергій Козярець та депутат сільської ради Михайло Бузян.

 

Анна Логвиненко.

 

У вас недостатньо прав для коментування.