HomeНовиниВ РайоніРафалівська автошкола: на крок попереду

Рафалівська автошкола: на крок попереду

( 0 Votes )

 

В Україні підприємництво, як система економічних відносин, зявилося, коли країна отримала незалежність. За радянських часів цей вид діяльності вважався кримінальним і заборонявся законом. Та зарубіжний досвід і економічний прогрес довели, що будь-яка країна значно легше рухатиметься вперед з допомогою підприємницької діяльності.

Нині підприємництво – основний напрямок удосконалення господарської діяльності. Й один із перспективних чинників створення конкурентно-ринкового середовища – розвиток малого і середнього бізнесу.

Президент України Віктор Янукович переконаний, що саме розвиток малого та середнього підприємництва є одним з важливих чинників стабільності економіки та підвищення рівня життя населення. Тому останнім часом робляться кроки до спрощення законодавства, яке регулює підприємницьку діяльність.

Так, з 1 липня 2013 року починають діяти норми Закону № 353-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення обмежень у провадженні господарської діяльності». Відтепер контролюючий орган не має права без рішення суду зупинити діяльність підприємства. Якщо контролюючий орган виносить рішення про вжиття інших заходів реагування за результатами перевірок (наприклад, щодо застосування штрафних санкцій, винесення приписів про усунення недоліків тощо), то він зобов’язаний звернутися до суду для підтвердження такого рішення.

Економіка основа соціальної стабільності, а успішний малий та середній бізнес – її наріжні камені. Про один із таких прикладів і піде розповідь.

Малий та середній бізнес надає нові робочі місця, допомагає перебудувати та зміцнити економіку і демократизує суспільне життя. В Україні позитивна фінансова діяльність підприємництва зосереджена у восьми областях, і Рівненщина входить до цього списку.

Але стати успішним підприємцем не так легко. Треба мати ресурсну базу, щоб зарекомендувати себе на належному рівні та оплачувати роботу найманого персоналу. Треба ризикувати, вигадувати нові ідеї і їх реалізовувати. І тут не обійтися без хороших організаторських здібностей, бо тільки вони допоможуть вивчати пропозицію на ринку і задовольняти попит у своїй галузі.

Рафалівська автошкола приватного підприємства «Сигнал» – приклад саме такого вдалого бізнесу. Народившись у 1997 році, вона постійно розширювалася. Тож, розпочавши підготовку водіїв із двох категорій – А і В, на сьогодні їх мають уже цілий ряд: А, В, ВЕ, С1, С1Е, С, D1, D.

А цього року набирається молодь на курси трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва (категорія А1). З огляду на ту кількість сільськогосподарської техніки, яку придбали останніми роками  приватні землевласники району, такі курси – вимога дня. Навчання триватиме п’ять місяців. Воно передбачає не тільки вивчення загальнотехнічних та спеціальних курсів, а й отримання практичних навичок з дотриманням правил безпеки при виконанні робіт. А ще приємно, що заняття проходитимуть у класах, обладнаних усім необхідним – стендами, схемами, мультимедійними «проекторами».

Автошколу, як і має бути, ліцензовано Міністерством освіти. Вона відзначена кількома нагородами та визнана лідером галузі за критеріями прибутковості і ліквідності, хорошими соціальними показниками й інвестиційною привабливістю. За такі досягнення її директора Петра Максимчука нагороджено орденом «Статус-нагорода «Професіонал галузі». А це значить, що він – визнаний майстер своєї справи, і з головною метою – задовольняти потреби суспільства – успішно справляється.

Словом, місцева молодь охоче йде на навчання у Рафалівську автошколу. Нині тут навчається майже дві сотні майбутніх водіїв.

Побувавши в автошколі «Сигнал» віриться, що наша влада таки врахує всі побажання підприємців і знайде той бажаний компроміс, завдяки якому слово «гармонія» можна буде поставити між словами «влада» і «бізнес».

 

 

Валентина МЕЛЬНИК,

студентка першого курсу факультету «Видавнича справа»

Східноєвропейського національного університету

ім. Лесі Українки

 

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.