HomeНовиниВ Районі60 матерям вручили посвідчення Героїнь (фото)

60 матерям вручили посвідчення Героїнь (фото)

( 0 Votes )

Жінки матері нашого народу. 
                                       О. Довженко

4 липня 2013 року для 63 родин Володимиреччини стало визначним: берегиням сімейних вогнищ було присвоєно почесні звання Матерів-героїнь та вручено посвідчення. Урочиста церемонія нагородження пройшла в районному будинку культури за участю заступника голови ОДА Світлани Сад, голови РДА Володимира Ткачука та заступника голови РДА Раїси Одиноцької.

 – Мати – це не лише та, яка народила, а та, яка виростила, виховала, вивела в світ, виплакала не одну ніч над своєю дитиною від печалі і радості, вишила не один рушник, – наголосила С.Сад. Вона з гордістю зауважила, що сама з  багатодітної сім’ї, і тому їй в цей день дуже приємно бути присутньою на святі материнства.

А зібрались тут жінки всіх вікових категорій, з усіх куточків району. Щасливі, сором’язливі, горді. Адже материнство – це найперша, найважча і найпочесніша професія в світі. Ніяка кар’єра, ніякі достатки, ніякі досягнення в будь-якій сфері життя не замінять радості від народження рідної кровинки. І тому отримання найвищої державної нагороди, за словами С.Сад, – це для матері момент визнання її святинею.

В Україні зараз нараховується 17 тисяч багатодітних матерів, 15 тисячам з яких за правління президента Віктора Януковича було присвоєно звання матерів-героїнь, а Рівненська область – одна з перших в Україні по народжуваності.

Володимира Ткачук у свою чергу навів невелику статистику: по району налічується 3,5 тисячі багатодітних сімей, 2800 з яких нагороджено званням матері-героїні. Держава всіляко працює над вдосконаленням і покращенням умов життя жінки як матері, створюється ціла система соціального захисту материнства  в країні. Тому під час урочистого нагородження матерів почесними званнями неодноразово чулися подяки в адресу Президента України від сільських голів і жінок-матерів.

Світле свято із присмаком величі і поваги було скраплене сльозами радості всіх присутніх. Адже неможливо не розчулитись, коли маленька худенька жінка 83 років отримує від держави визнання її материнського труда, а від оточуючих – повагу та захоплення.

По закінченню вручення орденів був проведений невеликий, але вражаючий концерт за участі артистів РБК та солістки Кідрівського сільського клубу Н.Бабчанік. Виступи, присвячені матерям та жіночності, розчулили до сліз всю аудиторію.

Захід був пронизаний теплом та повагою до жіноцтва. Як сказала ведуча свята Марія Дукач, вклонімося матерям: вони зробили більше, ніж могли!..

 

 
 
 

 

ОЛЕНА ВАСИЛЬЄВА,

спеціально для «Володимирецького вісника»

 

У вас недостатньо прав для коментування.