HomeНовиниВ РайоніДТП біля Озера: водій утікав від працівників ДАІ, пасажир загинув (+відео)

ДТП біля Озера: водій утікав від працівників ДАІ, пасажир загинув (+відео)

( 0 Votes )

12 липня  близько 20 години 45 хвилин на автодорозі біля села Озеро Володимирецького району Рівненської області під час несення служби наряд ВДАІ Кузнецовського МВ УМВС (з обслуговування м. Кузнецовськ та Володимирецького району) помітив автомобіль марки «Фольксваген-Пассат», який під час руху маневрував у протилежні сторони автодороги, чим неодноразово створював аварійні ситуації для інших учасників дорожнього руху.

 Працівники міліції жезлом подали сигнал про зупинку водію транспортного засобу. Однак чоловік, проігнорувавши законну вимогу працівників ДАІ про зупинку, продовжив рух, при цьому збільшивши швидкість. Водій постійно змінював напрямок руху та, збільшуючи швидкість, виїхав із села Озеро в напрямку села Осова. На польовій асфальтобетонній дорозі йому вдалося відірватися від патрульної машини ДАІ на 400-500 метрів. Однак порушника занесло на ліву обочину по ходу руху автомобіля, авто вдарилося об придорожнє дерево і перекинулося.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажир вказаного автомобіля 29-річний мешканець села Осова Дубровицького району Олександр загинув на місці події.

Наразі встановлено, що за кермом транспортного засобу перебував 49-річний односельчанин загиблого Сергій. Крім того, у авто перебували ще двоє пасажирів.

Під час оформлення дорожньо-транспортної пригоди на місце  події прибула дружина водія  автомобіля «Фольксваген-Пассат» 49-річна  Людмила, яка необґрунтовано звинуватила трьох співробітників ДАІ у несенні служби в стані алкогольного сп’яніння. На цей момент на місці ДТП уже знаходилося більше семидесяти місцевих жителів, які були настроєні агресивно щодо дій працівників міліції, погрожуючи вчинити самосуд.

Аби спростувати необґрунтовані звинувачення в адресу працівників міліції, керівництво УМВС України в Рівненській області прийняло рішення щодо проведення медичного огляду у Володимирецький районній лікарні на стан алкогольного сп’яніння працівників ДАІ в присутності Людмили та кількох місцевих жителів.

За результатами освідчення у працівників ДАІ ознак сп’яніння не виявлено, що засвідчено протоколами медичного огляду №№86, 87, 88 від 13 липня 2013 року. Після проведення освідчення конфліктна ситуація була вичерпана.

Варто зазначити, що було проведено освідчення на стан алкогольного сп’яніння і водія «Фольксваген-Пассат». Згідно із заключенням медиків, у крові чоловіка виявлено 0,4 проміле алкоголю.

— За частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження, — зазначив т.в.о. начальника УМВС України в Рівненській області полковник міліції Геннадій Юрчук. — Автомобіль доставлено у Володимирецьке селищне відділення міліції Кузнецовського МВ УМВС. Наразі проводяться усі необхідні слідчі дії, аби встановити обставини події та вирішується питання про міру запобіжного заходу щодо водія. 

 

 СЗГ УМВС України в Рівненській області

 

У вас недостатньо прав для коментування.