HomeНовиниВ РайоніСправжнє свято для своїх

Справжнє свято для своїх

( 0 Votes )

 

Вулиці Рафалівки ввечері 11 липня були не по-літньому спокійні та тихі. Рідко яка компанія «активних» підлітків пробігала центром у пошуках пригод. Й у цьому теж відчувалося наближення свята. Люди до останнього метушились у приємній підготовці, бо рідко яка рафалівська сім`я в день святих апостолів Петра і Павла не чекала гостей.

Свято розпочалося службою Божою, адже 12 липня рафалівчани святкують не лише день народження улюбленого селища, яке стрічало свою 111-ту річницю, а й храмове свято. Нарядні люди з гарним настроєм ідуть до храму. Але ще за кілька днів до торжества селище зарясніло афішами з програмою святкування.

На заздалегідь обіцяній виставці були представлені роботи численних гуртків науково-технічної творчості, але особливою родзинкою виявилися роботи вихованців гуртка по виготовленню іграшок-сувенірів. Потішні лялькові персонажі нікого не залишали байдужим. Тож навіть старші віком чоловіки весело ділилися враженнями. У кожній з іграшок все до найменшої детальки продумано. Й енергетика у них якась неймовірна. І правду, подумалося, кажуть, що немає секрету в таланті, а всі секрети в любові.

Через годину розпочався концерт, що відбувся біля Будинку культури на літній сцені. Людей зібралося стільки, що організатори й не розраховували на такий аншлаг. Але сидячих місць хоч і забракло, це не стало проблемою: рафалівчани з задоволенням стоячи переглядали концертну програму.

Виконавши пісню «Моя Рафалівка», майстри сцени передали слово голові селищної ради Надії Юсин та поважним гостям з Володимирця. Гостинна господиня селища прийняла запашний коровай і припросила на святкування, зичачи всім здоров`я, миру та злагоди. Рафалівчан закликали пишатися рідним селищем, славити своїх батьків та рідний край.

Традиційним став виступ о. Володимира. Настоятель храму привітав Надію Василівну з її власним Днем народження і подарував привезену з Єрусалиму 20 раків тому ікону. Виступив молодіжний хор, очолюваний матушкою Надією Грицкевич. А впродовж концертної програми ведучі запросили на сцену та відзначили подарунком Тетяну і Віталія Євтушиків, чия донечка Вікторія – наймолодша жителька селища. Вшанували і найстаршу рафалівчанку Катерину Бабецьку, якій виповнилося 98. А далі пролився зорепад золотих, срібних та зелених весіль, з яким стрілися Микола і Марія Книшуки, Олександр і Лариса Павленки та Олексій і Тетяна Бачинські. Кожна з пар ділилася досвідом подружнього життя, а на кінець випили святкового шампанського.

Не забули на святі і про селищних холостяків та холостячок. Їм побажали знайти свою половинку та подарували пісню у виконанні Жанни Демидчик. Своєю творчістю земляків потішив колектив «Золота осінь». Вражала співом Марія Нестерчук. А «Несільські музики» подарували слухачам чергову композицію «живої» музики.

Відразу після урочистої частини виступи талановиті дітеи селища, учасники фестивалю дитячої творчості «Веселка талантів». А маленькі непосиди з задоволенням бавилися на атракціонах з міста Новоград-Волинський. Жінки куштували солодощі, а чоловіки, підкріпившись юшкою, якою безкоштовно пригощали всіх охочих, поспішали на стадіон підтримувати місцевих футболістів. А вінцем дійства стали масові гуляння, бо яке ж свято без танцю?

 
 


Наталя КОЛОДІЙ

 

У вас недостатньо прав для коментування.