HomeНовиниВ РайоніОзеро відсвяткувало День села

Озеро відсвяткувало День села

( 0 Votes )

 

В неділю, 14 липня, пощастило стати учасником Дня села в Озері. Драматургія подібних заходів традиційно однакова, але в Озері збереглися свої традиції, які старанням творчо обдарованої молоді осучаснюються. На сьогодні Озеро – чи не єдине село, де так виразно, у різних жанрах діє художня самодіяльність.

Історія нашого краю нерозривно пов’язана з Озером. Саме тут розгортав свою діяльність уславлений колгосп-мільйонер. Залишена ним культурна і моральна спадщина вчувається й досі. Тож хоч і непросто живеться сьогодні озерчанам, колишній колективний бойовий їх характер донині віддзеркалює у молодому поколінні.

Сільраді та її голові Віктору Стібишу вдалося не тільки не розгубити нажите, а й розвивати інфраструктуру села. Тож, зокрема, й центром сільського дозвілля залишається Будинок культури, в якому відбулися урочистості.

Зал був заповнений, і найбільшою нагородою для артистів стали вдячні глядачі. Гордість виповнювала душі і з іншої причини: здається, всі старожили села завітали в БК, адже концерт підготували їхні діти й онуки. Для шанованих людей співали, грали і танцювали як метри сільської естради, так і юні обдарування. Патетично звучав зведений хор. Краяли серце чудові пісні чоловічого вокального ансамблю, а діти сміливо і гарно танцювали гопак і рок-н-рол. Натхненно виконав пісню «Поклонимся родителям» Богдан Зашко, а юний баяніст Петро Портяник вправно грав складні музичні твори. Злагоджено лунали естраді пісні гостей-сусідів з села Трипутні, а Віка Суслова та Юлія Мороченець вміло вели сценічне дійство. Віршований сценарій, до речі, складався самим колективом, і це додавало колориту і єдності думок. А ще, за їхнє прагнення служити мистецтву, варто подякувати завідуючому СБК, керівнику вокального колективу В.А. Босик та педагогові К.М. Мороченець.

Відомо, що людей ріднять довіра, доброта, духовність, внутрішня культура. Ці риси не загубилися в людях. Тож до пізньої ночі, відмежувавшись від проблем, люди різного віку славно відпочивали на народній дискотеці – з «позитивом», енергійно і дружелюбно.

 

 
 
 

 

Микола ЖОГЛО,

культпрацівник

 

У вас недостатньо прав для коментування.