HomeНовиниВ РайоніЗнову… «дикі люди» на бульварі

Знову… «дикі люди» на бульварі

( 0 Votes )

Володимирецька центральна площа – бульвар  імені Тараса Шевченка вже знана за межами  району. Вона стала візитною карткою не  тільки нашого райцентру, а ввійшла до блоку кращих у фото сесіях  фотохудожників Рівненщини. Зайняла  площа - майдан- бульвар і центр з величним пам’ятником  Кобзарю перед райдержадміністрацією   500 на 200 метрів. На ній розкинулися   клумби із квітів, що цвітуть з ранньої весни і до пізньої осені,  рідкісні породи дерев та кущів.  В час побудови площі на неї  пішло  близько 7 мільйонів гривень. Сьогодні її вартість складає у 80 разів більше.

                Цього року  Володимирецька селищна рада  на закупівлю  квітів та окремих видів  кущів і дерев витратила 57 тисяч гривень, із розрахунком, що бульвар Тараса Шевченка стане центром культурного дозвілля  володимирчан і гостей селища.

                Та не тут було ! Час від часу на площі  з’являються «інопланетяни» та «дикі  істоти» на двох ногах, які  все  руйнують на своєму шляху. Місяць тому,  «варварська дичина» повиривала із корінням квіти і  там же  кинула. Ця сама «нашесть» познімала   плафони з ліхтарів, деякі побила.

                Квітникарка Ніна Григорівна Мозоль, яка з чоловіком доглядає  площу з дня її відкриття бідкається:

                --- Подивіться! Хіба можна отаку красу нівечити? В ній – весь світ. В цих квіточках трудові мозолі десятків людей і наші селищні гроші. Так хочеться, щоб було гарно. Щоб діточки з мамами, які  їх вивозять на прогулянку краще спали,  прилучалися до прекрасного. Коли дитинка  усміхається до квіточки, то весь світ радіє… А тут… Що не день, то якась причуда. Ой-ой, почекайте! Бачите, де плафон  валяється…

Жінка простягає руку у кущ і витягає білу кулю. Це --- плафон з ліхтаря. Що говорити?  Це ж треба, вилізти на  ліхтар  і відкрутити такий плафон!  Немає чого дивуватися. Одне із таких диких людей додумалося вилізти на сам пам’ятник  Тарасу Шевченку. Вилізти то виліз, а от злізти? Кричав і просив допомоги.

А в минулу неділю дикі люди, озброївшись двоколісними конями, почали скакати з мотоциклами  через східці, квітники. Мешканці будинків по вулиці Чкалова до ранку не могли заснути. Мало того, мотоциклісти і автомобілісти влаштували раллі від «Рікоса» до міліції, по центральній вулиці від ресторану до Будинку культури, і знову по колу.

Щоночі реве і стогне бульвар Шевченка. Від того ревища поховалися  всі собаки і коти , люди, и, ворони і солов’ї. Заховалася й служба 102

 

 

Г.ШТЕРН.

На знімку: так Ніна Мозоль доглядає квіти, а так – вишукує зняті плафони…

Фото автора

 

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.