HomeНовиниВ РайоніКаноничі відсвяткували своє 430 - річчя!

Каноничі відсвяткували своє 430 - річчя!

( 0 Votes )

«Наше рідне село прекрасне завжди. І тоді коли виростають і хвилюються трави, коли над цими травами різнокольоровими хмарками дріботять крильцями метелики. Красиве і  тоді коли зарумяняться його щічки, наче свячені яблука на Спаса, коли одягне воно свою сорочку вишиту жовтогарячим листям і пустить дощову сльозу. Та найкрасивіше воно літом, коли біля домівок розквітають буйним цвітом різнокольорові квіти. І в такий прекрасний літній день ми вітаємо   усіх наших односельчан з Днем народження Села, йому виповнилось  славних 430 літ.»

Такими словами  привітала односельчан   студентка Тернопільського державного медичного університету Катерина Рижа.

Привітав зі святом  та побажав  божого благословення своїм прихожанам настоятель Петро – Павлівського храму отець Андрій.

Невеличкі сувеніри та музичні вітання отримали цього дня  майстрині села Ярослава Гузувата та Галина Волочнюк, юний скульптор Назар Волочнюк. Щирі вітання з нагоди ювілею з дня срібного весілля приймали від сільського голови Василя Дуляницького   подружжя Сергій та Наталія Рижі, а золоте весілля відзначили Сакові Василь Іванович та Єва Данилівна. Не забули цього дня і про найстаріших жителів Параску Дмитрівну Кужіль, яка живе 103 рік у рідному селі, а також привітали бабусь, яким уже за 90 – Єфросинію Данилівну Дяконову, Єлизавету Якимівну Рижу, Варвару Йосипівну Бурму та Уляну  Адамівну Рижу. Щирі вітання линули і для батьків найменшої жительки села Віталіни  Шидловської.

Гордими за своїх дітей захисників - Олександра Кравця та Василя Стискуна  були того дня мами, для них звучали музичні вітання та вручили подарунки. Відзначили також гарну господиню -  квітникарку села  Світлану Кібиш, відмітили на святі і спортсмена – футболіста  Олексія Будніка.

Всіх номінантів та ювілярів свята вітали сільські аматори  сцени, а  також гості - жіночий вокальний ансамбль «Калинонька» с. Малий Жолудськ керівник Валентин Кухарець.

На закінчення  свята  односельчани та гості поласували смачним запашним короваєм, який майстерно приготувала коровайниця  села Раїса Кібиш.

 


 

Марія ДУКАЧ,

методист РБК

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.