HomeНовиниВ РайоніІ почалося свято: день села в Балаховичах

І почалося свято: день села в Балаховичах

( 0 Votes )

Де можна зачерпнуть любові? Звичайно, в материнськім домі. У рідній стороні, у рідного села.Можна і сили взяти, і добра.

Біля сільського  клубу в неділю, зібралися  мешканці  Балахович. Приїхали на гостину жителі із Острова та Маюнич. Родинами  зібралося село.   На   батьківщину із чоловіком Іваном Шуриберком у складі співочої «Родиноньки» до своєї рідні   прибула  Євгенія  Шуриберко , уродженка Балахович.

І почалося свято! По сценарію  ведучі педагог Володимир Шульга та Надія Самойлова запросили до вітального слова сільського голову Віктора Серховця. Із святом села  та 1025 річницею хрещення Руси  привітав  громаду  священник отець Олександр. Церковні  хори двох  релігійних громад піднесли осанну Всевишньому та Богородиці. Вшанували в цьому селі тітку Царицю, 93 річну Анастасію Ткачук і наймолодшу – Уляну  Долід.

На сцену виходили  винуватці торжества, іменинники  свята, молоде подружжя Андрій і Марія Юсько, та ті пари, які прожили гарно десятки років, народили дітей і своєю селянською працею славлять  рід і рідний край. В їх когорті «срібна «  родина  Івана  та Ніни Водьків. Ніна Григорівна запрошена і як мати солдата, в якої син служить в лавах Армії.

Вшанувало село молодих юнаків, які відремонтували  пам’ятник до 9 травня. Вшанували і спортсменів. Винесли подяку  золотій швеї – вишивальниці Ніни Юсько, яка із своїми роботами виставлялася не лише  в районі, а вже знана і на Волині. Подякувала громада  підприємцям, які про спонсорували  іменини не дуже заможного прикордонного села, і всім, хто розділив спільну радість.

«Многая літа» і успіхів в усіх справах, здоров’я на довгі роки   бажала керівник  лозківської «Родиноньки» Галина Прокопчук. І здіймала небо спільна пісня, як гімн життю, як данина   прийдешньому дню – бо в рідній стороні і дим солодкий…

 

 
 
 
 

 

Галина Тєтєнєва.

На фото автора: фрагменти свята.

 

У вас недостатньо прав для коментування.