HomeНовиниВ РайоніУ Степангороді пройшов грибний фестиваль

У Степангороді пройшов грибний фестиваль

( 0 Votes )

 2 серпня степангородська сторона зібрала чи не найбільше гостей з усієї округи. В місцевому храмі 18 священників несли осанну Богу, просили благословення й миру людям і рідній землі. А вже із обіду православний люд, молодь і гості з Кузнецовська, музична група «Авіцена» Миколи Жогла, зібралися біля сільського будинку культури. Тут проходив грибний фестиваль і день села.

Об’єднали всі ці заходи в одне універсальне свято місцеві культармійці на чолі з Марією Макарчук. І добротних дощок не пошкодували на доладну сцену, і прикрасили зі смаком. І сільський голова з депутатами та активістами села не поскупилися на подарунки. Бо що не кажіть, а номінантів було десь півсотні.

Так що сільський фестиваль «У Дубую за бетками» стартував успішно. Ось такі кошики із грибами (на фото) буденна справа для жителів села. Весь район іде під Степангород за царями грибів – боровиками, завжди чистими лисичками, зеленцями і польськими грибами. Всю палітру не перелічити, бо кожен грибник із Дубуї – професор лісових справ, ас тихої «охоти». Ліс, ягоди, гриби, після городу, поля, свиней і корів – основне джерело реального заробітку на селі.

А ще… Це одне із поселень району, в якому найбільше зятів і невісток, яких не відпускає від себе Степанів город (один лише зять умудрився обманути тещу і вивіз свою дружину із Дубуї – чоботар із Острівець). Тут і пари подружні вітали, і новонароджену вшанували. Запросили до слова й 93-річну Марію Олександрівну Крук (на фото з сільським головою Віталієм Іваненком), яка подякувала односельчанам за увагу і побажала присутнім довгих і щасливих літ.

Стелилася доріжка рушниками і вишиванками майстринь. Село вшанувало вчителів і кращих учнів, спортсменів і бізнесменів. Село вшанувало сестру милосердя Людмилу Міхеєву, дільничного інспектора Михайла Каравана. На сцену запрошували і тих, хто в паспорті має одне ім’я, а їх звуть іншим.

Сюжетна лінія празника Пересипалася піснями у виконанні гурту «Родина», вчительського хору, талановитих солістів, гуморесками Миколи Жогла та Шури Стріли, танцями хореографічного колективу «Талісман».

Пройшли вулицями табуни. Прийшли корови із паші. А старші і молоді не розходилися. Найменшеньких до пізнього вечора забавляв Микола Жогло з «Авіцени». Тут родинами лилася гостина. І чи найбільш приємніше було бачити у родині степангородців добрих сусідів: сільського голову та секретаря Хиноцької сільської ради.

…До ночі святкувала Дубуя фестиваль грибів. А що вже казок нарозповідали молоді хлопці про гриби, ліс і полювання! Ви б лишень послухали!.. Тільки це вже інша тема, для іншого разу.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Галина ТЄТЄНЄВА.

На фото автора: фрагменти свята.

 

У вас недостатньо прав для коментування.