Рівненська облрада закликала Президента підписати Угоду про Асоціацію з ЄС

( 0 Votes )

Позачергова 19 сесія скликана на вимогу третини від загального складу обласної ради, до порядку денного сесії внесено лише одне питання "Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо ситуації навколо підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом" .

Підтримати прагнення депутатів обласної ради щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС до приміщення обласної ради прийшли мітингувальники.

Голова обласної ради Юрій Кічатий перед голосуванням наголосив, що майже всі депутатські фракції облради подали свої проекти звернення, однак лідери фракцій погодились із текстом звернення, підготовлени фракцією ВО «Батьківщина». Враховуючи таку компромісну позицію більшості, Юрій Святославович без попереднього обговорення поставив на голосування погоджений проект рішення.

Обласні обранці, незважаючи на політичну приналежність, підтримали звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України щодо ситуації навколо підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Однак, не всі були задоволені таким швидким ходом сесійного засідання -  окремим депутатам з опозиційного табору не надали слова для виступів та обговорення, що їх надзвичайно обурило. Така позиція викликає подив, адже підтримано проект звернення, безпосередньо поданий опозиційною фракцією.

В тексті звернення обласної ради зокрема зазначено:

            «28-29 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт «Східного партнерства», під час якого очікується підписання Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом, заснованої на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції. Підписання Угоди відкриває шлях для значного розширення культурних, економічних та освітньо-наукових зв’язків нашої держави із європейськими країнами, вступу України до Зони вільної торгівлі, надходження закордонних інвестицій.

            Територіальна громада Рівненщини глибоко обурена припиненням процесу євроінтеграції. Таке рішення суперечить засадам стратегічного розвитку України, її зовнішньополітичному курсу та історичним прагненням українського народу.

            У зв'язку з цим, закликаємо Вас, пане Президенте, дотриматися європейського вектору розвитку України та підписати Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада.

            Звертаємось до всіх парламентських фракцій продемонструвати здатність до компромісу заради здійснення європейського покликання України.»

Відділ аналітично-інформаційної роботи та контролю,

Ірина Бовсунюк (0362) 695-333  

 

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.