HomeСпортФутболСуперкубок району зимуватиме в Кідрах (+фото)

Суперкубок району зимуватиме в Кідрах (+фото)

( 0 Votes )

От і добіг кінця футбольний сезон на Володимиреччині. Фінішував він за чудової осінньої погоди на райцентрівському стадіоні „Янтар” поєдинком за Суперкубок ВРФФ між чемпіоном регіону – кідерською „Юністю” та володарем Кубка – великоцепцевицькою „Горинню”.

За останні два тижні суперники зустрілися вже вдруге. 22 жовтня, у фіналі розіграшу районного Кубка перемогли „гориничі”4 : 2, але тільки у додатковий час. На цей раз кідерці взяли реванш, причому вийшло це у них дуже переконливо – 4 : 1. А тепер про перипетії матчу у хронологічному порядку.

 Фаворитами двобою, принаймні на папері та у головах багатьох уболівальників, виглядали футболісти з Цепцевич – все-таки у них більше досвідчених та майстровитіших гравців. Але футбол тим і цікавий, що у ньому не завжди перемагають фаворити, що й підтвердив недільний матч.

Учасники Суперкубка району з футболу_2017

Рахунок відкрив уже на 15-ій хвилині матчу нападник „Юності” Андрій Лепуга. Це був яскравий зразок суто кідерського „вертикального” футболу – хтось із захисників далеко вибиває м’яч, партнер головою скидає його на хід Андрію, а той невимушено, як на тренуванні, випереджає вайлуватих оборонців і пускає шкіряну кулю мимо Олександра Самуліка – 1 : 0.

А в середині першого тайму той же Лепуга продемонстрував шедевральний дриблінг у стилі Лео Мессі – підхопивши м’яч ще на своїй половині поля, він на швидкості обіграв усіх, хто трапився на його шляху – 2 : 0.

Початок другого тайму був за цепцевичанами: вони ніби скинули з себе якісь невидимі пута і заходилися штурмувати ворота кіпера Назара Турчика. Богдан Самулік подає кутовий і після штовханини у володіннях кідерського воротаря хтось із оборонців спрямовує м’яч до власної сітки – 2 : 1. Здається, ось вона, інтрига…

Та вже наступна атака „юнаків” цю інтригу поховала – Кирило Турчик виборов предмет футбольної суперечки у захисників „Горині”, прокинув його собі на хід і не залишив шансів стражу воріт – 3 : 1. А коли арбітр зустрічі Сергій Винник призначив пенальті за гру рукою когось з оборонців команди Олександра Ярути і той же Кирило Турчик його реалізував – 4 : 1, стало ясно, що Суперкубок району принаймні на рік матиме кідерську прописку.

Володар Суперкубка району - 2017 "Юнiсть" (Кiдри)

Таким чином, до чемпіонських відзнак футболісти з Кідер додали ще й красень – Суперкубок. З таким великим успіхом їх і привітав голова РДА Володимир Хоружий, який також відзначив хороший рівень футболу, показаний учасниками гри. А щасливі володарі почесного призу разом із сільським головою просили подякувати депутату облради Івану Караїмчуку за надану допомогу. Сам же Суперкубок вже за традицією був презентований благодійним фондом Василя Яніцького „Наш край”.

 Завершилися цими днями і обласні футбольні перегони. У першій лізі усі призери обіграли своїх суперників, причому із розгромними рахунками: ОДЕК – „Садове”5 : 2, „Малинськ” – „Ізотоп – РАЕС” 6 : 0, „Маяк” Сарни – АГАТ Гоща 6 : 2.

Ще в одному поєдинку кричильський „Колос” переміг у Радивилові місцевий „Сокіл” 4 : 2 і посів 6 місце, одразу за атомниками. Останнім фінішувало ФК „Садове”. Другу ж лігу виграла бугринська „Калина” з Гощанського району, тож представництво команд цього району в еліт-лізі Рівненщини не повинно змінитися. Право на підвищення у класі завоювала і клеванська „Коливань” з Рівненського району. Третє призове місце – у рокитнівського „Полісся”. Вдало закінчили сезон і володимирчани, які дотисли у Костополі місцевих аматорів шкіряного м’яча 2 : 1 зусиллями капітана команди Василя Новицького та Романа Дацького. МФК „Енергія” набрала 39 очок і посіла у змагальному рейтингу другої ліги 5 місце.

 І на завершення – анонс ще однієї футбольної події. 11 листопада на міні – футбольному майданчику райцентрівського „Янтаря” відбудеться вже V традиційний турнір ветеранських команд пам’яті володимирецьких гравців, що відійшли у Вічність. Змагатимуться ветерани райцентру, Довговолі, Вараша та збірна Володимиреччини. Початок турніру – о 10.00.

Юрій Ковалець.
 

У вас недостатньо прав для коментування.