HomeСпортФутболФутбол: зміна лідера (+таблиці)

Футбол: зміна лідера (+таблиці)

( 0 Votes )

Зміна лідера трапилась і на районному рівні, причому і в першій, і у другій лігах.

Вище районне товариство почало ще у четвер, 31 травня, коли Телковичі вдома програли МФК (0:2), де за гостей забивали Сергій Жданюк та Олександр Манзик. Центральна зустріч туру відбулась у Воронках, куди завітав «Моноліт».

Відзначались у цьому двобої лише місцеві футболісти, які спершу забили собі (Андрій Чугай), а потім – і супернику (Віктор Чугай) – 1 : 1. Скориставшись поділом очок у Воронках, на чільне місце вирвалися Каноничі завдяки домашній перемозі над Сопачевим (2:1), для якого це третя поспіль поразка. Лідерами ліги каноничан зробили голи Андрія Кабая та Вадима Муравинця, а у гостей гол – в активі Ярослава Похили.

Суперрозгромом завершився матч у Кідрах, де торішній чемпіон «відвантажив» явному  аутсайдеру з Жовкинь аж 8 «сухих» м’ячів! Тричі у господарів відзначився Олександр Рищиковець, двічі – Олександр Ткач, а ще по голу у командну скарбничку додали Назар та Іван Кібиші і Кирило Турчик.

Любахи вдома програли Полицям (0:1), а Цепцевичі вдома дали жару Жолудську (4:1). Тепер цікаво, як же покаже себе новоспечений лідер у наступному турі, коли доведеться їхати до Вараша.

Мало хто очікував побачити Каноничі на чолі першолігового пелетону у середині першого кола. Така ж несподіванка – лідерство Мульчиць у другій лізі. Мульчани у Лозках доволі переконливо подолали місцевий «Колос» – 4:1. Гостьові голи в активі Івана Першути (2), Ярослава Кутинця й Олександра Хандучка.

Балаховичі набили повну торбу Хиночам (6:1), а трохи менше Половлі – Зеленому (4:1). Як бачимо, друга ліга майже кожного туру радує високою результативністю: у трьох іграх забито 17 м’ячів.

Таблиця результатів чемпіонату та першості  району з футболу станом на 04.06. 2018року І-ліга.

І ліга

 

п\п

Команда

І

в

н

п

м’ячі

 

о

 1.

«Промінь» Каноничі

5

5

0

0

13-4

15

 2.

«Зоря» Воронки

6

4

2

0

12-6

14

 3.

«Моноліт» Вараш

6

4

1

1

16-9

13

 4.

«Горинь» В.Цепцевичі

6

3

1

2

15-8

10

 5.

«Сокіл» Любахи

6

3

1

2

 6-8

10

 6.

«Юність» Кідри  

6

2

3

1

19-10

9

 7.

«Стир» Сопачів

6

3

0

3

10-8

9

 8.

МФК «Володимирець»

5

2

2

1

11-10

8

 9.

«Полісся» Полиці

6

2

1

3

5-9

7

10.

«Стир» В.Телковичі

6

1

0

5

7-15

3

11.

«Зірка» В.Жолудськ

6

0

1

5

5-17

1

12.

«Олімп» Жовкині

6

0

0

6

3-17

0

 

ІІ-ліга.

п\п

Команда

І

в

н

п

м’ячі

 

о

 1.

ФК «Мульчиці»

4

3

1

0

16-7

10

 2.

«Штурм» Балаховичі

5

3

0

2

14-8

9

 3.

«Україна» Новаки-Озеро

4

2

2

0

13-6

8

4.

ФК «Половлі»

4

2

1

1

6-5

7

5.

«Полісся» Зелене

5

2

0

3

13-16

6

6.

«КоЛоС» Лозки

4

1

0

3

7-11

3

7.

ФК «Хиночі»

4

0

0

4

5-21

0

 

 

 

«Ізотоп-РАЕС» виходить у лідери футбольної  першої ліги Рівненщини

На минулому тижні обидва представники нашого краю у вищому дивізіоні футбольної Рівненщини відіграли по два матчі з різними, проте, здобутками Рафалівчани очок у цих поєдинках не набрали, атомники ж завоювали повний їх комплект і, принаймі, до середи, 6 червня, коли свій матч із бугринською «Калиною» зіграє ФК «Малинськ», буде знаходитись на чолі змагального рейтингу ліги. Втім, про все – у хронологічному порядку.

   У середу, 30 травня, Рафалівка приймала оржівський ОДЕК – кращу команду області не тільки останніх років, а, мабуть, всього ХХІ століття.

Першими за традицією змагалися юнаки. Особливих проблем у рафалівських дублерів не виникло: вони розгромили своїх оржівських однолітків – 4:0, хоча, правду кажучи, якість гри далека від торішньої, коли вони стали кращими в області. Хет-тріком у поєдинку відзначився кращий бомбардир юнацького чемпіонату Віталій Волощук (у нього вже 7 забитих голів), а ще м’яч на свій рахунок записав Руслан Жмурика.

Перший тайм дорослих пройшов у рівній боротьбі, і господарі виглядали нітрохи не гірше іменитих гостей. Найреальніший момент рафалівчани втратили десь на хвилині тридцятій, коли Роман Федіна на куту карної зони зібрав навколо себе декількох оборонців і викотив м’яч на лінію штрафмайданчика під удар Стасу Гребеню. Той з ходу пробив. Юрій Кособуцький, стрибнувши, не дістав м’яча, але той ударився у праву бічну стійку і вискочив у поле. Оржівці відповіли серією небезпечних атак, але били вище воріт або ж чудеса реакції демонстрував Сашко Черевач.

Усе змінилося на початку другого тайму. Секундна втрата концентрації рафалівських оборонців коштувала їхній команді дуже дорого: капітан гостей Сергій Чикалюк-Козакевич після кутового головою «замкнув» подачу – 0 : 1. Надалі результат не змінився, хоча суперники доклали для цього максимум зусиль. Свої шанси мали Віктор Стельмах, Роман Федіна та Ярослав Похила, але діяли або нерішуче, або неточно. А приїжджі футболісти ніби робили все правильно, та вище всіх похвал захищав власні володіння наш кіпер.

Ізотопівці грали у Сарнах з кричильським «Колосом» і привезли три дуже важливих бали завдяки влучному удару Святослава Нестерчука (юнаки поступилися – 1:2). А у суботу, на другий день червня, у центрі уваги уболівальників було дербі Володимирецького району, в якому варашани зустрілись у себе з Рафалівкою. У поєдинку дублерів перемогли господарі – 2:1. Єдиною втіхою для переможених став 8-ий гол кращого юнацького бомбардира Віталія Волощука, забитий Максиму Дерев’янчуку з пенальті.

 Значно цікавішою і більш драматичною видалася зустріч основних складів. До перерви переважали гості, переграючи суперників у центрі поля. Втім, ближче до гола були ізотопівці, коли ще в дебюті матчу Олег Якубський не реалізував вихід віч-на-віч з Віталієм Бедиком.

Усі основні події розгорнулись у другому таймі. Спочатку відзначилися хлопці Івана Мальця: Віктор Стельмах встиг не лише обробити м’яч, але й «пробити» Юрія Крисюка – 0:1. Здавалося, буде повтор минулорічного осіннього поєдинку, коли стельмахівський гол став вирішальним. Та то був явно день «Ізотопа», який показав фантастичну реалізацію: усі три удари в «рамку» воріт виявилися влучними, причому дорікнути у чомусь рафалівському кіперу Олександру Черевачу можна хіба що третім голом.

Забивали у місцевих футболістів Максим Гуменюк, Олександр Поляков та Святослав Нестерчук. Особливо відзначу гарматний «постріл» у «дев’ятку» Полякова. Гості спробували, як-то кажуть, повернутись у гру – і моменти у них були. Спершу Стельмах ледь не покарав за єдину помилку Крисюка, який необачно покинув ворота, але з гострого кута пробив на диво невлучно. Потім  біло-чорні навіть забили, та боковий суддя зафіксував положення «поза грою». Мені здається, наступний двобій між цими суперниками – цього разу кубковий! – 6 червня буде ще цікавішим.

Турнірну таблицю, як уже було сказано, очолив «Ізотоп» (13 очок), але обласні гранди – Малинськ, Сарни й Оржів – ще очок взагалі не втрачали. Натомість аутсайдери продовжують «летіти» з розгромними рахунками. Так, клеванська «Коливань» спочатку вдома зазнала розгрому від  «Малинська» (0:4), а потім «згоріла» (0:6) у Садовому. Сарни у Рокитному поглумилися над місцевим «Поліссям» - 5:0.

У другій обласній лізі першої поразки у групі «А» зазнала володимирецька «Енергія». Наші хлопці на виїзді мінімально (0:1) поступились ОТГ «Клевань-Оржів» і тримаються посередині «турнірки», маючи 7 очок. А попереду – малятинське «Полісся» (15 балів), яке у Костополі здолало «Свиспан» (2:0).

На ветеранському фронті перших втрат зазнав лідер північної групи «Ізотоп-РАЕС». Спершу атомники вдома поділили очки (1:1) зі збірною Володимирецького району, а у пятницю, 1 червня, поступились у Сарнах «Маяку» (2:4).

 

Юрій КОВАЛЕЦЬ.

 

У вас недостатньо прав для коментування.