HomeСпортФутболУ футбол грають і наші герої

У футбол грають і наші герої

( 0 Votes )

Федерація футболу учасників АТО(тепер ООС) проводить змагання вже вчетверте у своїй історії.

Турнір  сезону 2018-го року розпочався ще 31 –го березня, а завершиться 14-го жовтня, на Покрову, у День Захисника України.

Цього року у чемпіонаті беруть участь 70 команд сектора безпеки та оборони України і  ветеранів АТО(ООС), а це понад  дві тисячі учасників бойових дій – захисників України. Матчі проходять щотижня у 42-ох містах, а це переважна більшість областей нашої Батьківщини.

    Всеукраїнська Футбольна Ліга Учасників АТО(ООС) – це наймасштабніша в Україні  програма психологічної і фізкультурно – спортивної реабілітації учасників бойових дій з 2015-го року, яка проводиться серед учасників АТО(ООС) в 6-ти регіональних дивізіонах – «Київ», «Центр», «Схід», «Захід», «Північ» та «Південь».

    За результатами змагань у цих дивізіонах кращі 16 команд вийдуть у плей – офф турніру, матчі якого пройдуть на НТБ ФК «Динамо» Київ у Чапаївці.Саме ці колективи й визначать дві найсильніші команди, які розіграють між собою перехідний Кубок Героїв АТО(ООС) на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського у День Захисника України.

  Вже не вперше змагаються з найсильнішими атошниками країни і наші хлопці з 5-го об’єднаного батальйону Національної Гвардії України, що дислокується у Вараші. Нині вони разом з побратимами із Рівного та Гощі входять до числа 12-ти колективів дивізіону «Захід».А у суботу, 16-го червня, варашани приймали у себе, на стадіоні «Ізотоп»  команду «НГУ – Захід» зі Львова, до речі, сусіда по турнірній таблиці(суперники знаходяться приблизно десь посередині  неї).

    Гра показала, що наші хлопці набагато сильніші суперників.Особливо виділялися у складі господарів ключові гравці – Сергій Матвійчук, Віталій Тимощук, Роман Годунок та Сергій Сиротюк.Троє перших – це півзахисники, і саме вони повністю переграли опонентів  у центрі поля.Рахунок на початку першого тайму відкрив Сергій Матвійчук. А  за ним відзначився Віталій Тимощук, який чітким низовим ударом у лівий нижній кут воріт не залишив кіперу гостей ніяких шансів на порятунок – 2 : 0.По перерві атаки варашан не затухали, і львів’ян час від часу рятувало лише вміле застосування штучного офсайду, в яке часто потрапляли нападники місцевих футболістів.Та, не дивлячись на це, рахунок все ж виріс до розгромного.Сергій Матвійчук після подачі кутового встиг проштовхнути м’яч до сітки попри щільний опір оборонців – 3 : 0, а на останній хвилині поєдинку Олександр Глазков замкнув передачу з правого флангу атаки від Сергія Сиротюка – 4 : 0.Останній, до речі, дуже старався у цій зустрічі, але йому фатально не таланило.Зрозумівши, що то був не його день, Сергій зосередився на асистентських функціях, і з його передач були забиті чи не усі голи матчу.

     Наступний поєдинок наші земляки проведуть у суботу, 23-го червня, у Львові, де їхніми суперниками буде команда ФК «Леви» Головного Управління  Національної Поліції(ГУНП).

   А на обласній арені фінішувало перше коло у другій лізі.У групі «А» в перенесеному поєдинку володимирецька «Енергія» розгромила у себе вдома аутсайдера – здолбунівський «Експрес» - 3 : 0 і на екваторі змагань посіла почесне третє місце у змагальному рейтингу.Зустріч пройшла за переваги господарів, у яких відзначилися капітан Василь Новицький, який реалізував пенальті десь посередині першого тайму – 1 : 0.Ще до перерви Ігор Кисіль подвоїв  рахунок, а остаточно добив гостей влучний удар Єв гена  Корнійчука – 3 : 0.На чолі групи «А» йде малятинське «Полісся» з Гощанського району, яке очок у першому колі не втрачало і має їх аж 18, на другому – костопільський «Свиспан»(11), і треті – «енерджайзери» - 10.Трійцю лідерів у групі «Б» складають ФК «Вельбівне» з Острозького району – 15 балів, а по 11 мають «Колос» Рачин та «Локомотив» Здолбунів.

    У першій лізі черговий тур пропускав «Ізотоп – РАЕС», а ФК «Рафалівка» продовжила своє падіння у низини турнірної таблиці, зазнавши чергової поразки – 1 : 3(гол Романа Федіни) від одного з лідерів  обласних перегонів – ФК «Малинськ».Добре, що хоч юнаки підтримали авторитет клубу, перемігши своїх малинських однолітків – 2 : 0(забивали Копач та Волощук).На чолі турнірки йде без очкових втрат сарненський «Маяк», здобувши чергові три бали у Млинові – 2 : 0.

     Невдачі спіткали і обидві наші ветеранські колективи.»Ізотоп – РАЕС» досить несподівано на тижні поступився вдома рокитнівському «Поліссю» - 1 : 2(єдиний гол Володимир Нестерчук забив уже при рахунку – 0 : 2), а збірна району у суботу при загалом рівній грі програла – 0 : 1 березнівському «Колосу» за рахунок доволі спірного «пеналя» на початку другого тайму.У лідерах тут Рокитне та Сарни.

        А на районному фронті тривають бої місцевого значення.Першою пішла у відпустку друга ліга, де у неділю були зіграні останні поєдинки сьомого туру.Лідером завершила перше коло команда з Мульчиць, яка взяла три очки у Зеленому – 1 : 0(відзначився Григорій Манзик).Другою фінішувала спілка Новаки – Озеро опісля розгрому у Лозках господарів – 6 : 2.Тут все було вирішено ще до перерви, коли гості вже вели – 5 : 0.Загалом слід відзначити бомбардирські якості Станіслава Печончика, на рахунку якого три м’ячі, а ще по голу забили Дмитро Волочнюк, Дмитро Мороченець та Олександр Проневич.І у третьому матчі туру перемогли гості – Хиночі-  у Половлях – 2 : 1.

   Перша ліга починала тур на тижні зустріччю принципових суперників у Цепцевичах, куди завітав райцентрівський МФК.Сильнішими виявилися гості – 2 : 0(забивали Сергій Жданюк та Ігор Кисіль).Та хотілося б не стільки виділити гравців, що стали авторами голів(безумовно, вони – молодці), а  донести до відома громадськості факти проявів агресивної поведінки, які стали досить частими у двобоях не тільки  районного, а й обласного рівня.Так,  у цьому поєдинку на 68-ій хвилині арбітром Миколою Штинем були вилучені з поля саме за агресивну поведінку Анатолій Пархомчук та Сергій Жданюк – гравці, які є окрасою не лише районного, але й обласного чемпіонатів.І кому, як не їм, бути зразками поведінки не тільки  на майданчику, але й поза ним…

     А тур продовжився у неділю. Знову втратили очки команди  з трійці лідерів.Воронки вдома ледве не програли Любахам – 2 : 2, а «Моноліт» залишив  бали у Телковичах – 1 : 1.Цим скористалися Каноничі, дотиснувши вдома Полиці – 2 : 1 і наздогнали по набраних очках воронківців, маючи гру з МФК у запасі.Кідри розгромили Сопачів – 4 : 0, а у грі аутсайдерів Жовкині посунули Жолудськ на останнє місце – 2 : 1.У світлі цього особливого рум’янцю набуває двобій Воронок і Канонич у наступному турі у неділю, на День Молоді.

Юрій Ковалець.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.